Мачът на сезона за Лудогорец! Разградчани ще се опитат да изиграят поредния си луд двубой в Европа и да наваксват пасива от 0:2 срещу Апоел Беер Шева от първата среща.

Сблъсъкът е с огромен залог, защото крайният победител ще си осигури участие минимум в групите на Лига Европа. Отпадналият отбор пък ще играе плейоф във втория по-сила клубен турнир на Стария континент.

Гледайте мача на живо ТУК!

Лудогорец - Апоел 3:1

Голмайстори: 1:0 Вандерсон (9, 33), 3:0 Марселиньо (55), 3:1 Гадир (61)

Лудогорец: 1. Броун, 8. Лукас Саша, 32. Пластун, 30. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков, 12. Анисе (71-Мисиджан), 22. Кафу (79-Жоао Пауло), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешеру
Треньор: Георги Дерменджиев

Апоел: 55. Хаимов, 2. Битон, 4. Витор, 5. Цедек, 7. Ради, 8. Гадир (88-Браун), 9. Нвакеме, 11. Енбиндер (58-Охана), 24. Меликсон (68-Таха), 30. Огу, 69. Корхут
Треньор: Барак Бакхар

Разград, ст.: "Лудогорец Арена"
Съдия: Сердар Гюзюбуюк (Холандия)
Жълти картони: Кешеру, Натанаел, Кафу, Пластун (Лудогорец); Гадир, Битон, Витор, Нвакаеме, Охана, Хаимов, Браун (Апоел)
Червени картони: Марселиньо 95' (Лудогорец); Охана 87' (Апоел)

Най-интересното по минути:

1' Начало на мача.

5' Остро центриране на Саша от десния фланг, Вандерсон остава под топката.

9' ГОООООЛ! Лудогорец повежда след брилянтна контра. Всичко започна от Марселиньо, който се пребори в центъра и подаде към Кафу. Той напредна, през това време Марселиньо нахлу в свободна зона отдясно, получи топката и центрира в наказателното поле, където Вандерсон с глава вкара 9-тия си гол за разградчани в Европа! По този начин той поведе еднолично тази класация.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=7591bdd63b" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

13' Изстрел от пеналта на Айнбиндер в аут.

15' Страхотен рейд на Битон по дясното крило. Той преодолява Кафу, Натанаел и Моци на аутлинията, навлиза в наказателното поле, но Пластун успява да пресече острото му подаване пред вратата.

19' Ради засича от воле, но твърде високо от целта.

24' НЕВЕРОЯТЕН ПРОПУСК НА ЛУДОГОРЕЦ! Нова чудесна контра, при която Натанаел центрира, Цедек праща топката право в краката на Кафу, но неговият удар е блокиран. Добавката на Вандерсон е безкрайно неточна.

28' АПОЕЛ ОТНОВО ОЦЕЛЯВА! Вандерсон прави двойно подаване с Марселиньо и се озовава на чиста позиция, но ударът му в далечния ъгъл не попада в целта. Той можеше да пробва подаване към непокрития точно пред вратата Кешеру, но реши сам да завършва атаката. 

33' ГООООООЛ! Лудогорец изравнява общия резултат! Дяков с пас като по учебник разсича защитата на Апоел и извежда Вандерсон сам срещу вратаря. Хаимов напуска наказателното си поле, за да попречи на бразилеца, но той с изключително хладнокръвно изпълнение го финтира и с удар по земя е точен в опразнената врата за 2:0!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=1175ffd704" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

40' Моци засича центриране на Вандерсон, но мерникът му изневерява.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме.

51' Кешеру засича с глава центриране на Вандерсон от фаул, но праща топката в аут.

55' ГОООООООООЛ! Лудогорец повежда с 3:0! Кафу се пребори за топката в центъра, намери Кешеру, който свали за Марселиньо и той отблизо нямаше как да сбърка!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=28427d9fc4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

61' ДРАМАТА Е ПЪЛНА! Апоел вкарва за 1:3. Кафу загуби топката, Гадир беше изведен между Моци и Пластун, получи се коварен рикошет, който излъга Броун и топката влетя в мрежата му за 1:3.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=73da3c7ced" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

69' Моци стреля с глава след корнер, но много неточно. След гола Апоел се прибра в защита, докато Лудогорец хвърля всичко в атака.

73' СТРАХОТЕН ПРОПУСК НА АПОЕЛ! Охана намери Гадир на чиста позиция, но неговият удар не попадна в целта.

75' Удар на Марселиньо, далеч от целта.

77' Хаимов лови без проблеми слаб удар на Натанаел.

80' ОТМЕНЕН ГОЛ! След корнер Марселиньо е точен с глава, но голът е правилно отменен за засада.

81' Кешеру стреля, вратарят отново лови.

83' ДУЗПА! Битон е абсолютно сам на десния фланг, центрира и Пластун играе с ръка.

84' ПРОПУСК! Зад топката застава Огу, който обаче бие над вратата! 

87' ЧЕРВЕН КАРТОН! Охана е изгонен от игра за второ официално предупреждение! 

94' Лакеме е сам срещу вратаря, но ударът му среща гредата.

95' Директен червен картон за Марселиньо за удар без топка.