Манчестър Юнайтед победи ЦСКА Москва с 4:1 като гост в среща от група "А" на Шампионската лига, играна на стадион "ВЕБ Арена". Така англичаните продължават страхотното си представяне от началото на сезон 2017/18.

"Червените дяволи" започнаха двубоя по мечтан начин и още в 4-ата минута поведоха в резултата с попадение на Ромелу Лукаку. Домакините се опитаха да отвърнат на удара, но англичаните демонстрираха своята мощ в нападение и се оттеглиха на полувремето с комфортна преднина от три гола.

През втората част доминацията на англичаните продължи и те успяха да стигнат до четвърти гол, дело на Хенрих Мхитарян.

След успеха си "червените дяволи" са лидери в своята Група "А" с актив от 6 точки, докато домакините са 3-и с актив от 3 точки.

Не може да не се отбележи, че родният национал Георги Миланов поигра през последните 20 минути, когато влезе на мястото на Дзагоев.


Юнайтед демонстрира много агресивна игра и още в 4-ата минута поведе в резултата. Андер Ерера пресече едно подаване в центъра, Лукаку изведе Антони Марсиал по левия фланг, след което се придвижи към вратата и успя да засече с глава центрирането на французина.

Две минути по-късно Алан Дзагоев получи точен пас на ръба на пеналтерията и отправи мощен удар към левия ъгъл, но топката беше уловена от вратаря. В 18-ата минута Георгий Шенников влезе малко по-агресивно в краката на Хенрих Мхитарян на границата на наказателното поле и реферът Йонас Ериксон посочи бялата точка. Марсиал изпълни хладнокръвно за 0:2.

В  27-ата минута резултатът стана класически. Ромелу Лукаку отбеляза своя втори гол в срещата, след поредно добро центриране на Марсиал.

В края на първото полувреме Дзагоев можеше да върне едно попадение. Асът на ЦСКА отправи мощен снаряд от разстояние, но Давид де Хеа внимаваше и до промяна в резултата така и не се стигна. 

Доминацията на англичаните продължи и през втората част. Лукаку достигна до хеттрик, но Игор Акинфеев се намеси подобаващо в своя  41-ви двубой поред в евротурнирите.

В 57-ата минута Хенрих Мхитарян направи резултата 4:0. Арменецът връхлетя върху избита топка в наказателното поле след удар на Антони Марсиал, пращайки кълбото в мрежата.

Джеси Лингард достигна до прецизно подаване и очи в очи с вратаря изстреля топката към средата на вратата. Акинфеев обаче бе на мястото си. Две минути по-късно гол на Ерик Байи бе отменен поради засада.

В края на двубоя домакините успяха да стигнат до почетно попадение. Александър Головин центрира в наказателното поле и намери Константин Кучаев, който овладя топката и я изстреля във вратата.

ЦСКА Москва - Манчестър Юнайтед 1:4

0:1 Ромелу Лукаку - 4'
0:2 Антони Марсиал - 19'
0:3 Ромелу Лукаку - 27' 
0:4 Хенрих Мхитарян - 57'
1:4 Кучаев  -90+

ЦСКА Москва: Акинфеев, Васин, В. Березуцкий, Игнашевич, Вернблуум, Фернандес, Дзагоев (Миланов 72'), Головин, Шенников, Чалов (Жамалетдинов 67'), Витиньо 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг (Дармиан 67'), Линдельоф, Байи, Смолинг, Блинд, Матич, Ерера, Мхитарян (Лингард - 60'), Марсиал (Рашфорд 72'), Лукаку