Зверско меле предизвика паника в Рим снощи, след като крайни тифози на Рома са нападнали фенове на Челси и са ги пребили, съобщават всички водещи медии на Апенините.


Боят се е състоял в ирландски бар във Вечния град, където англичаните били атакувани от ултраси на "вълците" с маски на лицата. Италианците били въоръжени с палки и пръчки, стигнало се е до сбиване помежду им, при което заведението е почупено. В резултат на това няколко привърженици на Челси са получили наранявания, които не са сериозни.

На мястото на инцидента бързо пристигнали карабинери, но маскираните тифози на Рома вече били избягали. Полицията е прегледала видео от нападението и  днес е задържала двама от водачите на крайните фракции на "вълците".

Текст към снимка: В този бар е станало сбиването.

Инцидентът напомня на гостуването на Тотнъм на Лацио през есента на 2012 г. в мач от груповата фаза на Лига Европа. Тогава ултраси на римляните получиха петгодишна забрана да посещават футболни мероприятия заради нападение срещу англичаните.

Рома посреща Челси тази вечер в сблъсък от група "С" на Шампионска лига. Преди две седмици срещата помежду им на "Стамфорд Бридж" завърши 3:3, което остави лондончани лидер със 7 точки. "Вълците" имат 5 т., следват Атлетико Мадрид и Карабах с по 2 и 1 т. 

Текст към снимка: Така изглеждаше заведението веднага след мелето.