Треньорът на Ювентус Маск Алегри е притеснен от играта на отбора в защита преди важното домакинство в сряда на Барселона в Шампионската лига.

"Получаваме твърде много голове, особени при гостувания. Успяхме да запазим суха мрежа само на "Сан Сиро" (при победата над Милан с 2:0 в края на октомври)", коментира Алегри.

Специалистът, който много разчита на солидната игра в отбрана, логично не може да бъде доволен, след като възпитаниците му допуснаха 22 гола в 18 официални мача от началото на сезона.

Напускането на Леонардо Бонучи в посока Милан през лятото сякаш наруши синхрона в защитата, а Даниеле Ругани на този етап не може да го замени успешно.

Поредното разочарование за торинци бяха допуснатите три гола и загубата с 2:3 от Сампдория през уикенда.

Нападението върши своята работа с 44 попадения в 18 срещи, но Юве допусна попадение в осем от последните си девет мача, включително и от аутсайдера Беневенто и то като домакин в калчото.

Опитният Андреа Бардзали, основна фигура в центъра на защитата при шестте поредни титли на Италия, също не крие притеснението си преди двубоя с Барселона.

"Не трябва да допускаме липса на концентрация в отделни моменти, което правехме в много мачове досега. Напротив, нуждаем се от нещо допълнително, което не успяваме да покажем през сезона. Разполагаме с много качествени играчи, на разликата идва от желанието и готовността за саможертва", коментира Бардзали.

"Срещу Барселона ще бъде много трудно, но ние трябва да се справим. Изключително важно за сезона ни занапред е да преминем групата и да продължим в елиминациите", допълни той.

През миналия сезон двата тима се срещната на четвъртфиналите, като италианците спечелиха първата среща с 3:0, а в реванша на "Камп Ноу" стигнаха до 0:0 и елиминираха Барселона.

През настоящата кампания каталунците взеха частичен реванш след успех с 3:0 в първата среща от групата на 12 септември.

"Няма място за сравнение с миналата година, тогава ситуацията беше съвсем различна. Нашите съперници също ще искат да продължат напред, но за нас този мач е много по-важен", каза Бардзали.

Испанците са лидери в група D с 10 точки, а Ювентус е втори със 7. Спортинг Лисабон е трети с 4, а последен е Олимпиакос с 1.

Барса се нуждае от точка в Торино, за да си гарантира първото място в групата, докато Юве ще търси задължителен успех, за да улесни задачата си преди последната среща с Олимпиакос в Гърция.