Капитанът на Челси Джон Тери смята, че той и съотборниците му трябва да започнат да печелят мачовете си във Висшата лига възможно най-скоро, тъй като в противен случай титлата ще се превърне в мираж за "Сините".

Към този момент английският шапион се намира в меко казано трагична форма и е допуснал четири загуби от последните си осем мача във всички турнири, което красноречиво говори за състоянието на клуба.

Тери от своя страна призна, че не е виждал подобна криза в клуба през целия си 11-годишен престой на "Стамфорд Бридж".

"Всички футболисти в отбора ясно осъзнават, че ако не започнем да печелим, тогава сами ще се прецакаме за титлата и ще загубим битката за нея. За разлика от Ливърпул, ние все още имаме шансове да станем шампиони", заяви бранителят.

"Преди няколко седмици бяхме на върха и имахме 7 точки преднина пред преследвачите ни, а освен това не бяхме допускали гол в първите няколко мача и головата ни разлика бе с 20 попадения повече от тази на Юнайтед и другите отбори, които бяха зад нас. Сега обаче ситуацията не е същата, но ние трябва да се опитаме да променим нещата", добави капитанът на Челси.

"Не е особено приятно да си на върха и да имаш толкова преднина, а след това да се сринеш до третото място в класирането. Наистина не играем най-добрия си футбол, но вината за това е в самите нас", добави Тери.

Английският национал дебело подчерта, че следващите три мача на клуба - срещу Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Арсенал, могат да решат сезона за "Сините".

"Манчестър Юнайтед не започнаха сезона по най-добрия начин, а Арсенал пък допуснаха няколко доста изумителни загуби у дома"

"Най-хубавото в случая е, че ние държим своите шансове в ръцете си и трябва да се възползваме от тях. Мисля, че със сигурност можем да постигнем победи в мачовете с Тотнъм и Арсенал, ще се опитаме да вземем три точки и от двубоя с Юнайтед. Тогава нещата ще се обърнат отново в наша полза", смята опитният защитник.

"В предишните години сме имали предимство срещу "Топчиите" и "Шпорите", надявам се и сега да ни провърви срещу тях. Надяваме се да покажем много по-добра игра в следващите три мача, защото само в такъв случай ще успеем да стигнем до успехи в тях", завърши Джон Тери.