След отпадането на Челси от ФА Къп Карло Анчелоти заяви, че има подкрепата на клуба и футболистите. Италианецът отново е под напрежение след драматичната загуба от Евертън след дузпи.

Сините са на път да останат без трофей през сезона, след като изостават сериозно от Манчестър Юнайтед в първенството и единственият им шанс да вземат отличие остава Шампионската лига. С тази игра обаче едва ли феновете са оптимисти.

“Нормално е, когато един отбор не постига очакваните резултати треньорът му да бъде под напрежение. Аз обаче имам фантастична подкрепа от клуба и играчите и заедно трябва да продължим напред. Във футбола има и такива моменти” заяви философки специалистът.

“Заслужавахме да победим. Не сме доволни, но сега трябва да използваме следващите дни, за да се възстановим и подготвим както трябва за следващия мач. Имаме време и трябва да го използваме както трябва” добави той. Във вторник Сините гостуват на ФК Копенхаген в първи мач от 1/8финалите. Анчелоти отказа да обвини Анелка и Ашли Коул за пропуснатите дузпи.

“Хората, които бяха определени са най-добрите изпълнители. Ясно е обаче, че дузпите са лотария и както можеш да спечелиш, така понякога е възможно и да загубиш” каза още Анчелоти, който претендира за наказателен удар в края на първото полувреме, когато Рамирес падна в наказателното поле, но получи жълт картон за симулация.