Челси нанася контраудар срещу собствените си фенове, за да провали планирания от тях бойкот за мача срещу Генк от Шампионската Лига.

Феновете смятат да изразят недоволството си от повишението на цените за билетите за Шампионската Лига, като масово откажат да ходят на мача.

Това би трябвало да доведе до полупразни трибуни и съответно послание към шефовете на отбора.  Ръководството на "сините" обаче веднага реагира с хитър ход, като пусне голяма част от билетите безплатно, за да се запълнят трибуните.

"Няколко източника ни съобщават, че клубът е раздал безплатно значителен брой билети, за да създаде илюзия, че бойкотът не е толкова голям, колкото много от феновете си мислят", заявява Трициа Фиорелино, председател на фенклуба на Челси, пред Дейли Мейл.

Предния път, когато феновете на Челси бойкотираха мач на отбора бе преди 4 години, когато на мача срещу Розенборг имаше 25 000 души публика.

От Челси обаче настояват, че не са дали повече от обичайните безплатни билети, както бе и в предишния мач срещу Байер Леверкузен. Тогава публиката бе 34 000 души. Капацитетът на Стамфорд Бридж е малко под 42 000 души.

Интересното е, че бойкота идва само две седмици след обявените намерения на шефовете на клуба да се преместят на нов, по-голям стадион.