Манчестър Сити стигна до изключително ценна и велика победа срещу Челси, след като обърна лондончани с 2:1 и вече е само на една точка от Манчестър Юнайтед и първото място във Висшата лига.

Двубоят бе изключително драматичен, след като гостите успяха да поведат чрез Гари Кейхил (60-ата минута), но с попадения на Кун Агуеро от дузпа (77-ата минута) и на Самир Насри (86-ата минута) Сити взе луда победа в битката за шампионската титла.

Този успех определено е и за Карлос Тевес, който се появи при негативен за Сити резултат, но тотално обърка гостите, раздвижи играта в атака за отбора си, даде фамозен голов пас за попадението на Насри и има основна заслуга за 20-та поредна домакинска победа.

"Гражданите" заслужено си взеха победата, те надиграха Челси през по-голямата част от срещата, треснаха и две греди, създадоха поне половин дузина чисти положения и в крайна сметка направиха страхотен обрат.

Челси изигра добър мач, но пропука тактическата си дисциплина след влизането на Тевес, допусна елементарни грешки в защита и логично загуби. Успехът поне за малко донесе радост на Роберто Манчини, чийто стол сериозно започна да се клати.



Срещата започна със страхотни атаки и към двете врати. Още в 5-ата минута Манчестър Сити можеше да вкара.

Тогава Ашли Коул не успя да изчисти една топка, като я подари на Пабло Сабалета, който веднага намери Давид Силва на точката на дузпата, но той стреля над гредата и пропусна да опъне мрежата на лондончани.

Малко по-късно и гостите сътвориха страхотна атака. Фернандо Торес пое една топка от дълбочина, напредна мощно и изведе Хуан Мата на чиста позиция, но той от границата на наказателното поле прати коженото кълбо в аут.

В 9-ата минута домакините треснаха гредата. Самир Насри се откъсна от защитата на Челси и технично прехвърли Петер Чех, но топката се отби от горната греда на гостите.

В тези първоначални минути Сити доминираха напълно и заслужаваха да поведат в резултата, но нямаха шанс пред гола. В 19-ата минута Сити поиска дузпа за леко побутване на Франки Лампард срещу Яя Туре, но такава справедливо не бе отсъдена.

Минута по-късно Челси направи принудителна смяна, след като Бранислав Иванович се контузи и на негово място влезе Жозе Босингва. Постепенно темпото на игра малко спадна, като двата отбора залагаха на здравата битка в средата на терена.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Марио Балотели направи невероятен пропуск. Франки Лампард сгреши нелепо в центъра на терена и подари топката на Балотели, който се откъсна сам срещу Петер Чех, но вместо да вкара стреля до дясната греда.

След това положение футболистите на Сити и Челси се "захапаха" здраво за всяка педя терен и до края на първото полувреме не се случи нищо интересно пред Чех и Джо Харт.

Малко преди почивката домакините се опитаха да наложат преса и да притиснат гостите, но футболистите на Роберто Манчини така и не стигнаха до голово положение или опасен удар.

Второто полувреме започна с положение за Челси. Лондончани сътвориха многоходова атака, при която Раул Мейрелеш чукна хитро топката към Франк Лампард, който от аутлинията центрира в наказателното поле на Сити, но там нямаше негов съотборник, който да засече топката в мрежата на Джо Харт.

В ответната атака за домакините последва шанс за Самир Насри, но той стреля в аут. В 55-ата минута Сити записа втора греда в мача.

Самир Насри центрира остро отляво, при което Петер Чех с мъка изби топката, но тя кацна върху горната му греда и попадна в Сабалета, който намери Давид Силва в малкото наказателно поле, но той стреля в аут.

Малко по-късно Сити сътвори нов пропуск, след като Кун Агуеро от пет метра след странична ножица стреля до лявата греда. Домакините натискаха, но Челси дочака своя момент и успя да вкара.

В 60-ата минута след центриране в наказателното поле на Сити се получи леко разбъркване, при което Давид Луис побутна леко Гарет Бари, който наруши баланса си и топката отиде случайно в Гари Кейхил, който стреля, коженото кълбо се отклони от тялото на Яя Туре и влетя в мрежата на Джо Харт.

Малко случаен и странен гол, но въпреки всичко Челси поведе. Шест минути по-късно в игра за Сити след месеци извън първия състав се появи последното оръжие на Роберто Манчини - Карлос Тевес.

Домакините натиснаха здраво, но Челси сътвори ново страхотно положение. Хуан Мата се откъсна отляво и стреля остро по диагонала от малкото наказателно поле, но Джо Харт спаси.

В 77-ата минута се стигна до дузпа за Манчестър Сити. Топката попадна в Пабло Сабалета в наказателното поле на Челси и той стреля от воле, но топката се спря в разперената ръка на Майкъл Есиен и логично бе дадена дузпа за "гражданите".

Зад топката застана Кун Агуеро и вкара за 1:1. Това даде криле на домакините, които в следващите минути тотално смачкаха Челси и логично стигнаха до нов гол и до победата.

В 86-ата минута Карлос Тевес избухна, след като пое топката с гръб към вратата на границата на наказателното поле и пусна фамозен пас към Самир Насри, който технично преодоля Петер Чех и опъна мрежата за 2:1.

До края Манчестър Сити владееше ситуацията на терена, задържа преднината си и заслужено взе победата.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЧЕЛСИ 2:1

Голмайсори:
0:1 Кейхил (60)
1:1 Агуеро (78-дузпа)
2:1 Насри (86)

Сити: Харт, Сабалета, Ричардс, Коло Туре, Клиши, Силва (Джеко 76'), Яя Туре, Де Йонг (Тевес 66'), Насри, Агуеро, Балотели (Бари 46')

Челси: Чех, Иванович (Босингва 20'), Луис, Кейхил, Коул, Микел, Мейрелеш (Есиен 59'), Рамиреш, Лампард, Мата, Торес (Дрогба 73')