Крилото на Ливърпул Стюърт Даунинг не смята, че единствено новите попълнения на отбора са виновни за сравнително слабия сезон на отбора.

Даунинг пое голяма част от критиките за незадоволителните резултати в първенството, заедно с останалите новаци - Чарли Адам и Джордън Хендерсън.

"Чух критиките към новите попълнения, но това е нечие мнение.  Другите могат да го приемат тежко, но на мен не ми пука", коментира Даунинг пред вестник Дейли Мирър.

"Лесно е да си кажеш, че щом нещата не вървят добре значи причината са новите попълнения. Но това се случва във всеки клуб".

"Има повече от 4 или 5 футболисти в състава на един отбор. И всички ние не се представихме добре. Не само новите. Това е отбор".

"Понякога новите играчи не играха в определени мачове и въпреки това загубихме. Просто такъв е етапа на изграждане на отбора, отнема време. Не става за един ден".

Сега пред "мърсисайдци" предстои може би най-важния мач от сезона, който ще определи дали през лятото усещането ще е за провал или за успешен сезон. В събота на Уембли ще се играе финала за купата на Англия срещу Челси и това може да бъде втора купа за Ливърпул след Карлинг Къп.

"Да спечелим карлинг Къп в първия си сезон и евентуално да спечелим ФА Къп, ще е страхотно начало на този нов тим".

Челси обаче е възроден под ръководството на Роберто ди Матео. А Стюърт Даунинг има да си връща на италианеца, тъй като именно той съкруши надеждите на Мидълзбро за триумф за ФА Къп на финала през 1997 година. Тогава Ди Матео откри резултата още в първата минута за победата с 2:0. Даунинг е юноша на Мидълзбро и фен на отбора от дете.

"Всички помним ранния гол на Ди Матео, след рикошет в гредата. От тогава го мразя", разкри Даунинг.