Новата звезда на европейския клубен шампион Челси Еден Азар заяви, че най-добрият футболист, с когото е играл е нападателят на Арсенал Жервиньо.

Двамата бяха съотборници в редиците на бившия френски шампион Лил, но през лятото на миналата година националът на Кот Д'Ивоар избра да премине при "артилеристите". От следващия сезон бившите съотборници ще бъдат съперници в едно от горещите дербита на Лондон.

"Гледал съм мачове на велики играчи. Вдъхновявах се от тях, след това опитвах някои от нещата на тренировка", казва Азар, който не крие възхищението си към Лионел Меси и Кристияно Роналдо.

"Много играчи гледат клипчета с изпълненията на свои колеги. Не се страхувам да кажа, че съм гледал видео с изявите на Лео Меси и Кристияно Роналдо, опитвам се да черпя вдъхновение от тях двамата", допълва белгиецът пред английския вестник "Сън".

"Великите играчи те вдъхновяват. Но най-добрият футболист, с когото съм играл е Жервиньо. С него нямаме същите качества, но заедно се допълвахме и правихме разликата. Той ме научи на някои неща, той върши правилните неща."

"Като малък прогресирах много бързо и сега искам един ден да стана Футболист на годината в Европа. Понякога, когато си лежа в леглото, мисля за това", завърши своето изказване Еден Азар.