Брайтън постигна меко казано шокираща победа с 3:1 над носителя на Шампионската лига Челси.

Двата тима се изправиха един срещу друг в контролна среща, а лондончани тотално се изложиха.

Мениджърът на "Сините" Роберто Ди Матео пусна като титуляри доста от основните си футболисти.

Фернандо Торес за пръв път от предсезонната подготовка започна сред стартовите единадесет, а Азар, Лампард, Есиен, Рамиреш, Ашли Коул и Иванович също стартираха от първата минута.

На вратата за Челси бе Петер Чех и като цяло може да се каже, че "Сините" бяха с основния си състав.

Головете за Брайтън бяха дело на Висенте, Барнс и Крофтс в 36-ата, 44-ата и 86-ата минути, а попадението за лондончани бе реализирано от Лампард в 34-ата минута.



Срещата започна като цяло с опити на "Сините" да натиснат здраво опонента си, но през първите минути лондончани не успяха да създадат нищо интересно.

В 11-ата минута Уил Бъкли имаше възможност да направи нещо интересно пред вратата на Челси, но Петер Чех се намеси добре и предотврати опасността.

Няколко минути по-късно Фернандо Торес изпробва удар, който обаче мина високо над вратата на Томаш Кушчак.

Испанецът изпробва още един удар, но в 27-ата минута. Топката обаче бе блокирана. След това кълбото обаче стигна до Лампард, който го насочи извън пределите на вратата.

В 34-ата минута все пак Франк Лампард с техничен удар от границата на наказателното поле успя да реализира и да изведе тима си напред в резултата.

За съжаление на лондончани само две минути по-късно Брайтън изравни с попадение на Висенте.

Той засече хубаво и ниско подаване във вратата на Петер Чех, като в ситуацията Джон Тери, който бе до него, го изпусна и му позволи да стреля.

В края на полувремето Брайтън обърна мача в своя полза. В 44-ата минута Ашли Барнс направи резултата 2:1 в полза на тима от Чемпиъншип. В ситуацията Бъкли се подигра с Мейрелеш и Ашли Коул, като остана очи в очи срещу Чех, но ударът му бе отразен. При добавката обаче Барнс не сгреши и реализира.

Второто полуврeме започна добре за Челси и в 52-ата минута Торес отправи удар, който мина над вратата.

Пет минути по-късно обаче Брайтън можеше да стигне до трети гол, но Чех се намеси брилянтно при една ситуация, в която Висенте бе на път да реализира.

Той отправи страхотен удар, който бе спасен от чешкия вратар на лондончани.

Добрата игра на Брайтън продължи и в 67-ата минута впечатляващият Висенте бе много близо до втория си гол в мача, но бе спрян в последния момент от Търнбул.

Отчаянието принуди Давид Луис да се опита да изравни с амбициозен удар от 25 метра, но той не бе достатъчно точен.

"Чайките" обаче отговориха с прекрасна голова възможност пред Андрю Крофтс, който от близка дистанция не успя да се разпише.

В 86-ата минута все пак Крофтс вкара, за да оформи крайния резултат от мача - 3:1. Челси пък изигра доста неубедителен мач днес.

БРАЙТЪН - ЧЕЛСИ 3:1

0:1 Лампард 34'
1:1 Висенте 36'
2:1 Барнс 44'
3:1 Крофтс 86'

Съставът на Челси (4-5-1): Чех (64 - Търнбул), Иванович, Тери (60 - Луис), Кейхил, Коул, Есиен, Рамиреш, Лампард, Мейрелеш (45 - Микел), Азар, Торес (78 - Лукаку),