Челси разби с 4:0 Брентфорд в преиграване на "Стамфорд Бридж" и се класира за 5-я кръг на ФА Къп, където ще срещне Мидълзбро.

Головете за "сините" от Лондон забиха Хуан Мата, Оскар, Франк Лампард и Джон Тери през второто полувреме.

Както е известно, първата среща между двата отбора завърши 2:2, когато Фернандо Торес вкара изравнителен гол седем минути преди края на мача и донесе на "сините" щастливо преиграване.

Иначе в днешната среща на "Стамфорд Бридж" футболистите на Челси в по-голямата част от мача надиграха гостите си и заслужено са в следващата фаза на турнира.

През първото полувреме играчите на Брентфорд се държаха достойно и бяха повече от равностойни, но след почивката получиха бързо гол и след това рухнаха. Попадението на Франк Лампард пък бе под номер 199 за него с екипа на "сините".



Срещата започна доста скучновато, като футболистите на Челси владееха топката, разиграваха спокойно в средата на терена и налагаха известен първоначален натиск, но така и не стигна до някакво опасно положение, с изключение на едно центриране на Оскар в наказателното поле на гостите.

Така се стигна до 8-ата минута, когато гостите нанесоха първи удар към една от двете врати, но Форшоу не успя да вкара. Това положение стресна домакините, те увеличиха темпото и притиснаха сериозно "пчеличките" в собствената им половина.

В 11-ата минута Хуан Мата центрира отлично от пряк свободен удар и намери Иванович в наказателното поле на гостите, който стреля с глава, но прати топката малко над гредата.

Последва и удар с глава на Демба Ба, но в аут. В 18-ата минута се стигна до най.чистото положение до този момент в мача.

Виктор Моузес развинти защитата на Брентфорд отдясно, последва пас към Франки Лампард на точката на дузпата, който се размина с топката, но тя попадна в Оскар, последва шут, но Логан се хвърли в краката му и успя да спаси вратата си от сигурен гол.

Малко по-късно Лампард стреля силно от дъгата на наказателното поле, но прати топката неточно в аут. В 26-ата минута Хуан Мата чукна технично топката с пета и изведе Оскар сам срещу Мур, последва шут, но топката се отклони от лявата греда на гостите.

Малко по-късно Доналдсън проби отдясно и намери Форшоу на дъгата на наказателното поле на Челси, след което последва остър шут, но топката мина покрай лявата греда на Чех. Пет минути преди края на полувремето Брентфорд успя да вкара, но попадението на гостите бе отменено.

Тогава Форшоу развинти отбраната на Челси и бе съборен на границата на наказателното поле от Давид Луис, при което последва сигнал за фаул, но топката бе попаднала вече в Трота, който я прати в мрежата.

Съдиите обаче не дадоха авантаж след нарушението на Форшоу и лишиха гостите от гол. След изпълнението на прекия свободен удар Форшоу стреля в стената изградена от играчи на домакините.

Малко по-късно Иванович намери Лампард в наказателното поле на Брентфорд, но Франки от отлична позиция стреля непохватно в аут.

Второто полувреме започна с масиран натиск и мощни атаки на Челси. В 49-ата минута Оскар направи отлично центриране в наказателното поле на Брентфорд, където Франк Лампард стреля с глава, но Мур показа класа и спаси, топката обаче попадна в Демба Ба, но той не успя да я засече в празната врата на гостите.

"Сините" продължиха да натискат и в 55-ата минута заслужено стигнаха до попадението. Тогава Петер Чех изрита силно една топка в половината на гостите, там Демба Ба се пребори за нея и тя попадна в Хуан Мата, който стреля остро от границата на наказателното поле и вкара за 1:0.

Този гол обаче не смути гостите и те в следващите няколко минути пренесоха играта в по-предни позиции, но така и не стигнаха до опасно голово положение пред вратата на Чех.

Постепенно футболистите на Челси отново взеха инициативата и стигнаха до втори гол в 68-ата минута.

Резервата Еден Азар отне една топка в центъра на терена и намери Бранислав Иванович по дясното крило последва пас по тревата към Оскар, който с петичка и доза шанс прати топката в мрежата на Брентфорд за 2:0.

Още в следващата си атака Челси вкара и трети гол. "Сините" сътвориха поредната си отлична атака, при която топката достигна до Хуан Мата отляво, който напредна и технично намери Франк Лампард на точката на дузпата, който с вътрешен опъна мрежата за 3:0.

Това бе 199-то попадение за Франки с екипа на Челси. Това обаче не бе всичко и Челси вкара нов гол.

В 81-ата минута Оскар центрира в наказателното поле на гостите, където с глава от малък ъгъл Джон Тери опъна мрежата за 4:0. До края на срещата футболистите на Челси контролираха играта и заслужено са в следващата фаза на турнира.

Челси - Брентфорд 4:0

Голмайстори:
1:0 Хуан Мата (55)
2:0 Оскар (68)
3:0 Франк Лампард (71)
4:0 Джон Тери (81)

Челси: Чех, Коул, Тери, Иванович, Кейхил, Луис, Лампард (81 - Бъртранд), Моузес (65 - Азар), Оскар, Ба, Мата (76 - Бенаюн)

Брентфорд: Мур, Грейг, Логан, Бидуел, Дъглас, Адейеми, Диагурага, Дийн, Форшоу, Доналдсън, Трота