Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви уверено, че отборът му има добър баланс и широчина в състава, а това ще бъде изключително ценно предимство в дългата битка за първото място във Висшата лига.

Така желаният трансфер на Уейн Руни не се осъществи, но пък португалецът ще се задоволи с "по-скромните" Самуел Ето'о и Вилиан. Моуриньо коментира техните качества.

"Готови сме. Разполагаме с по двама играчи на всяка позиция, общо трима централни нападатели и един допълнителен халф. Всяка позиция е застрахована",
сподели Специалния пред клубната телевизия на Челси.

"Самуел Ето'о е много опитен нападател. Той е победител, познат на целия свят", коментира Жозе.

"Той е футболист, който, въпреки че е спечелил всичко, никога не е губил желанието си за победа. Пристигна в Англия със същата цел, с която аз заминах за Испания - иска да бъде първият, спечелил титлата в Испания, Италия и Англия. Също така винаги е искал да играе във Висшата лига, така че ще бъде много амбициран".

"Ето'о е по-различен от Торес. Торес е по-различен от Ба. Ба е по-различен от Ето'о. Така че в момента разполагаме с трима нападатели, които имат различен опит и различни силни страни", похвали се той.

"Вилиан пък е много креативен играч, но ще му бъде нужно още малко време, за да разкрие на какво е способен. Той е момче, което много искаше да играе за Челси. Прекара много време в Украйна и Русия, а сега пред себе си има възможността за пръв път да се състезава в топ първенство".

Моуриньо отдели внимание и на даването под наем на Сам Хътчинсън. В понеделник 24-годишният защитник беше преотстъпен на холандския Витес.

"Той имаше нужда от това. Дебютира през 2007 година за Челси. Още беше тинейджър, а през онзи сезон разполагахме с доста добър отбор. Сам обаче имаше твърде много контузии, някои от които тежки и застрашаващи кариерата му. Той има нужда да бъде на терена, за да достигне степента, след която ще бъде готов да играе всеки уикенд", разясни Моу.

"Холандският шампионат и Витес могат да му предложат стабилност и стил на игра, който не е толкова агресивен и интензивен, за разлика от този в Англия. Надявам се всичко да се развие добре за Сам".