Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не изненада с изказването си пред "Мирър", споделяйки, че не обича да работи на спокойствие. 

Специалния сподели също така, че положението в момента няма нищо общо с това през 2004 година. Тогава той още през първата си година начело на "сините" успя да върне шампионската купа на "Стамфорд Бридж" след 50-годишно отсъствие. 

Моу заяви, че отборът на Челси е нов и има нужда да се научи да бъде зрял, да реализира положенията, които създадоха, за да не се получават издънки като тази с Евертън в събота вечер.

"Сезонът няма нищо общо с 2004 година. Тогава загубихме от Манчестър Сити през октомври, а впоследствие това се оказа и единственото ни поражение. Но не това е въпросът. Ние вече не сме непобедими. Отборът в момента е различен.

"Дойдох тук, за да работя - не казвам, че ще го правя мирно, защото аз съм първият, на когото не му харесва да работи на спокойствие. Предпочитам да работя с времето, да развивам играчите по начин, по който да дадат най-доброто от себе си и да побеждават".

Моуриньо коментира и най-големия проблем на тима от началото на сезона - реализирането на създадените ситуации за гол.

"Трябва да бъдем ефективни, да бъдем зрели, а не наивни. Трябва да работим в тази насока. Трябва да преобразим красивия футбол, който практикуваме, в голове", обясни той.

"Челси не е клуб, който ще приема по спокоен начин, че нещата просто ще се случат. Той трябва да ги преследва. Началото на сезона обаче беше трудно. Гостувания на Манчестър Юнайтед, Евертън и Байерн Мюнхен".

"В събота обаче видяхме историята на отбор, който не успя да отбележи гол, въпреки че отправи 21 удара към вратата", завърши той.