Нападателят на Евертън Ромелу Лукаку се закани да докаже на Челси и Жозе Моуриньо, че е трябвало да получи шанс да се наложи при Сините.

Белгиецът направи силен минал сезон под наем в Уест Бромич и вкара 17 гола във Висшата лига, като се очакваше през настоящата кампания да получи повече възможности за изява на „Стамфорд Бридж“.

Новият мениджър на лондончани обаче реши да привлече опитния Самуел Ето’о и Лукаку предпочете да се възползва от шанса да играе повече и прие да бъде преотстъпен в Евертън.

„Да, мисля, че след сезона, който направих, заслужавах да получа възможност за изява в Челси. Дори преди да отида в Уест Бромич смятам, че заслужавах шанс. Сега съм амбициран да покажа на себе си, а и на Челси, че мога да бъда №1 и за тях“, заяви Лукаку, който останал много доволен от триумфа на Карамелите над лондончани в събота с 1:0.

„Това бе великолепен успех, при това постигнат със силна игра и съм много радостен. За мен е добро решение да дойда в Евертън, тъй като усещам, че мениджърът ми има доверие. Искам да продължа да се подобрявам и да се представя по-силно от миналия сезон. Желанието ми бе да играя повече, така че приех да напусна. Имам цел за отбелязани голове, но ще я запазя за себе си“ добави той.