Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо за втори път сравни играчите си с яйца, този път в положителен смисъл. Преди оттеглянето си от клуба пред 2007 година той за пръв път направи подобно сравнение. 

"Зависи от качеството на яйцата. В супермаркета можеш да си избереш яйца от първо, второ и трето качество. С по-скъпите ще направиш по-добър омлет. Когато обаче не можеш да си позволиш яйца от първо качество, тогава имаш проблем", каза тогава Жозе.

Сега обаче Моуриньо заяви, че разполага с яйца от първо качество, макар че има нужда от още малко време, докато ги отгледа.

"Играчите ми са красиви млади яйца. Тези яйца имат нужда от майка, в моя случай - татко, който да се грижи за тях, да ги топли през зимата, да ги завива и да работи, за да ги подобри. Така ще настъпи денят, когато времето ще се промени, слънцето ще изгрее, когато ще счупиш яйцата и те ще бъдат готови да се замесят в местата на върха".

Специалния допълни и че спечелването на Шампионската лига не се е превърнало в мания за него.

"Не съм обсебен от спечелването на турнира. Така стоят нещата в клуба като цяло. Разбира се обаче, че искам да я спечеля за трети път, а Челси да стори това за втори", сподели той пред медиите.


Моуриньо вече спечели най-престижния европейски клубен трофей с два отбора - през 2004 с Порто и през 2010 с Интер. Малко не му достигна да играе финал и с Реал Мадрид, но в последните две издания на лигата "белите" отпадаха на полуфинала.

"Това е началото на нов процес за нас, чиято цел е да завършим като отбор със своя философия, идентичност и стил на игра", обясни Специалния.

"Преди две години създадохме история, когато спечелихме лигата. Последната година пак влязохме в историята като първия шампион, елиминиран още в груповата фаза и попаднахме в турнир, в който не искахме да играем".

"През този сезон разполагаме с играчи с различен опит, които обаче притежават потенциала да спечелят лигата. Трябва да изградим отбор, пълен с таланти без нужния опит, както и без нужната сработеност. Би било крачка назад, ако спечелим даден мач без помощта на стила, който се опитваме да развием. И двете неща трябва да вървят ръка за ръка".

"Ако в мача с Евертън миналата събота бяхме изиграли лош мач, но в последната минута Лейтън Бейнс си вкара автогол - щяхме ли да бъдем щастливи? При нормални обстоятелства да, но когато се опитваме да изградим нещо различно? Не", завърши Моу.