Нападателят на Челси Фернандо Торес се размина с допълнително наказание заради инцидента с Ян Вертонген от мача с Тотнъм в събота.

Испанецът бе заплашен да получи още 3 мача санкция, след като при един от сблъсъците с белгиеца камерите показаха, че го ощипа и одра по лицето, но реферът не забеляза това.

По-късно футболистът бе изгонен за два жълти картона и ще се размине само с обичайното наказание в такива случаи от един двубой.

От Футболната асоциация разгледаха случая, но след проведеното разследване се оказало, че един от съдиите е видял какво е станало, макар и не съвсем ясно, но тъй като е преценил, че не става въпрос за нещо сериозно, Торес няма да бъде наказан допълнително.

От този сезон системата за ретроспективни санкции е променена, като вече трима бивши рефери ще разглеждат отделните случаи и ще решават дали трябва да се повдигнат обвинения.

Досега главният съдия бе този, който при преглед на видеоповторение преценяваше дали е щял да покаже червен картон или не. И при двата варианта обаче важи правилото, че ако някой от всички арбитри е видял инцидента, но не е взел мерки, тогава допълнително наказание не може да има.