Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо даде простичко обяснение за изключително слабата игра на отбора му при загубата от Базел в Шампионската Лига.

"Сините" загубиха за втори път от швейцарците, този път с 0:1. През целия мач те така и не намериха ритъма си на игра и до края не отправиха нито един удар към вратата.

"Единственото положително нещо е, че се класирахме напред, макар не защото постигнахме нужният резултат. Но в крайна сметка се класирахме, което беше първата ни цел. Сега имаме последния мач, за да спечелим първото място", коментира Моуриньо след мача.

"Искам да похваля Базел. Те спечелиха, защото ние спахме в последните минути. Но и защото те бяха по-добрият отбор и заслужаваха да спечелят".

"Мога да намеря само една причина за слабото ни представяне. Още от първата минута виждах признаците. Моят отбор бе изморен".

"В този мач те платиха цената заради мачовете на националните отбори. Страхувах се от последствията още в мача срещу Уест Хям. Може би защото този мач бе от изключително значение, тимът бе фокусиран и всички се представиха страхотно".

"Днес направихме грешки в защита, направихме грешки с топката, сбъркахме лесни пасове, губехме всяка спорна топка, играчите закъсняваха с решенията и накрая завършихме с абсурден гол".

"Може би можех да направя повече промени спрямо мача в събота, но когато футболистите са играли толкова добре, има голямо изкушение да запазиш същия отбор и същите футболисти, които са играли толкова добре".

"Говорих индивидуално с всеки от тях и разбира се, всеки ми каза, че е в перфектно състояние да играе. Някои бяха горе-долу, но други имаха големи проблеми в този мач. Мога да видя много признаци на умора, но не искам да омаловажавам победата на съперника, защото бяха по-добри от нас".

"Тази ситуация може би ще ми помогне да направа решения през декември, когато имаме няколко мача един след друг. Видях признаците на умора в играчите, които играят два поредни мача за три дни. Това със сигурност ще ме накара да взема различни решения. Това е очевидно".

"На някои постове ситуацията е решена по много лесен начин, защото имаме много играчи, които играят на атакуваща позиция зад нападателите. Ще вземем решение, но не става дума за наказание. Става дума за използване на състава и възможностите, които имаме".