Челси иска да вземе под наем през януари защитника на Реал Мадрид Фабио Коентрао. Това пише вестник Дейли Мейл.

Жозе Моуриньо познава отлично португалския защитник от престоя си като наставник на Реал Мадрид. Освен това двамата имат общ агент в лицето на Жорже Мендеш, което допълнително ще улесни комуникацията.

25-годишният Коентрао не получава много възможности за изява при новия треньор на мадридчани Карло Анчелоти и се смята за ненужен на "Сантяго Бернабеу".

Доказателство за това е и фактът, че през лятото Реал бе готов да го пусне под наем в Манчестър Юнайтед, но проблеми с документацията провалиха трансфера в последния момент.

Сега Коентрао може да получи нова възможност да дойде във Висшата Лига. Предполага се, че самият той няма да има нищо против, тъй като в Челси ще получи повече шансове за изява и това ще бъде от полза за участието му на световното първенство в Бразилия с националния отбор на Португалия.

Идеята на Моуриньо е да намери алтернатива за поста на ляв защитник. Там Ашли Коул вече е на 33 години и не се знае колко дълго ще може да се разчита на него. Договорът на Коул изтича в края на този сезон и може дори да не бъде подновен. Смятаният за наследник на Коул Райън Бертранд пък явно не впечатлява Моуриньо и мениджърът предпочита да праща Бранислав Иванович да играе отляво, докато Сесар Аспиликуета е отдясно.

Идването под наем на Коентрао през зимата пък ще даде възможност на Моуриньо да изчака да види как ще се аклиматизира защитника към английския футбол. В случай на добро представяне, той ще има възможност да го купи за постоянно през лятото.