Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо очаквано остана много доволен от представянето на тима си при победата с 3:1 срещу Саутхямптън.

"Светците" изненадващо поведоха още в 13-та секунда след грешка на Майкъл Есиен, но през второто полувреме лондончани натиснаха и стигнаха до пълен обрат с голове на Гари Кейхил, Джон Тери и Демба Ба.

Още по-радващо за феновете на Челси бе това, че Хуан Мата излезе като титуляр. Испанецът бе един от най-активните на терена и този път дори Моуриньо остана доволен от него.

"Мата се представи добре. През второто полувреме ни даде това, от което имахме нужда", коментира Моуриньо след мача.

"Имах нужда той да влиза навътре и да е малко като крило. Той трябваше да влиза от крилото и да се свързва с нападателите, с което се справи много добре. Трябваше и да контролира Люк Шоу, защото момчето се включва в атака и той трябваше да помага на Иванович. Така че представянето му бе добро".

"Ранният гол на Саутхямптън бе като нож в гърба ми. Не бяхме готови за това и изненадващо губихме с 0:1. Сега знам, че всеки ще говори за доброто второ полувреме, но според мен и през първото играхме много добре. Играхме с баланс, без глупави решения, без грешки и не допуснахме от 0:1 да стане 0:2".

"Смяната на Оскар изглеждаше защитна, защото го замених с Лампард, но това беше, за да се подготвим за второто полувреме. Трябваше да заменя и Есиен, за да играем с двама нападатели, защото той имаше жълт картон в много ключова зона от терена. Есиен допусна грешка, но всеки прави грешки. Нападателите пропускат голове, вратарите правят грешки и халфовете губят топки. Особено когато се опитват да играят. Той опита да играе, беше пас назад и Родригес вкара гол".

"Той имаше нормален мач, играеше по същия начин, по който играе Микел или по същия начин, по който играе Давид Луис в полузащита. Той изигра своята роля, помогна за стабилността през първото полувреме. Но с жълт картон и с цели 45 минути през второто полувреме е много време и трябваше да го сменя. Беше нормално решение. Той е мой човек, той е човек на Челси и няма проблеми".

"Преминахме в схема 4-4-2 и показахме на Саутхямтън различна игра. Игра, която те не очакваха и за тях бе трудно да се справят. Може да кажете, че първите два гола бяха от статични положения, но те идват и се трупат защото доминирахме. Имаше някои добри индивидуални представяния, но като колектив заслужавахме трите точки в мач, в който задължително трябваше да спечелим, защото знаехме, че три претенденти загубиха точки преди нас".

"Стъпка по стъпка играчите разбират идеите и манталитета, разбират отговорността, разбират, че Челси не може да е напълно извън борбата за титлата през декември. Те трябва да разберат отговорността да играят за Челси и това е знак за зрялост. Те губеха след 10 секунди, но останаха спокойни".

"Отборът ми в момента е такъв, че не мога да поставя цели. Не мога да кажа, че искам да спечелим 5 поредни мача или да сме начело в класирането. Просто искам да работя с тях, да подхранвам с млади играчи, да подхранвам тима и ако го направим, ще бъдем там".

"Ако изоставаш с 10-12 точки, можеш да градиш, но не се бориш за титлата. Ако си на 3-4-5 точки назад, можеш да градиш, но се бориш за титлата. Една от отговорностите, които тези момчета трябва да разберат е да се справят с отговорността да бъдат в борбата. Не можем да изоставаме на 15 точки през декември. Трябва да сме в борбата".

"Ако има 6 претендента за титлата и 4 места в Шампионската лига, това е първата цел. След това можем да мислим за титлата или за директно класиране в Шампионската Лига. Първата цел е да бъдем в Топ 4 и да опитаме да го затвърдим. Това е важно за престижа на клуба, за икономическата ситуация. В това първенство ако загубиш два мача и изпадаш до седмо или осмо място, толкова е трудно".