Капитанът на Челси Джон Тери вярва, че съвсем скоро тимът може да се откъсне начело в класирането на английската Висша Лига.

Сините правят не особено убедителен сезон след завръщането на Жозе Моуриньо начело на "Стамфорд Бридж". Те обаче така и не допуснаха сериозен срив и това им позволи да са съвсем близо до челото.

След снощното равенство като гост на Арсенал Челси остава на 4-то място, но само на две точки от лидера Ливърпул. Тази неделя обаче "Мърсисайдци" гостуват на "Стамфорд Бридж" и разликата може още да бъде съкратена.

"Точките все още ни задържат сред останалите претенденти", коментира Тери пред клубната телевизия на Челси.

"Всички знаем и феновете видяха както у дома, така и като гости, можем да играем по-добре".

"Така че докато всички останали около нас губят точки, да се надяваме от новата година да тръгнем на пълни обороти и да направим добра серия от мачове. Ако го направим, можем да дръпнем пред всички останали".

Същевременно Тери призна, че в мача срещу Арсенал всички в тима са били наясно, че не трябва да губят срещата.

"Дойдохме с идеята да не губим този мач. През първите 80 минути искахме да победим, но през последните 10 минути се прибрахме и се задоволихме с равенството", заяви Тери пред официалния сайт на клуба.

"Дойдохме да победим, това е техния терен и от тях зависи да нападат. Пет минути преди края трябва да се преорганизираш и това не е лоша точка далеч от дома".

"Мениджърът ни каза, че ще има период от 10-15 минути т мача, в които те ще ни притиснат. Така че трябва да останем заедно, да се преорганизираме и да сме солидни. Което мисля, че направихме".