Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо остана много доволен от победата с 2:0 като гост на Хъл Сити и начинът, по който бе спечелена тя.

Неговият отбор контролира напълно двубоя и не даде на "Тигрите" никакви шансове за гол. Така след почивката сините стигнаха до победата с голове на Еден Азар и Фернандо Торес.

Благодарение на победата сините излязоха временно на първото място преди Арсенал и Манчестър Сити да са изиграли своите мачове от кръга.

"Показахме още едно добро представяне - много стабилно, много спокойно", коментира Моуриньо след мача.

"През първото полувреме те ни контролираха и се защитаваха много добре. Те промениха системата си, за да се адаптират към нас: те пресираха много, бяха компактни. Така че ние не можехме да създадем много положения. Но ние не се открихме прекалено много, нито се отчаяхме".

"Изобщо не загубихме баланса си. Запазихме тактическата си постройка и не им дадохме възможности да вкарат. През второто полувреме, когато имахме малко повече топката вдигнахме оборотите и си връщахме топката по-често. Така че тенденцията нормално бе да падне гол".

"След гола аз бях доволен, защото контролирахме мача, не се защитавахме. И вторият гол за нас бе по-вероятен, отколкото за тях. И когато ние го вкарахме, мачът приключи".

"Азар играе много добре от много дълго време. Клубът направи голяма инвестиция в него през миналата година, защото има голямо доверие в него. Той е нещо повече от само талантливо момче. Той приема отговорността си, приема, че отборният играч е нещо повече от талантливия играч".

"Без да губи фантастичните си качества, той ни дава нещо повече. Момчето е в много добър етап от кариерата си с три поредни избирания за играч на мача. Нека да видим дали Висшата Лига ще го избере за играч на месеца, защото той чака от много време и трофеят не идва. Може би не искат той да отива при нас".

"Това, че сме на първо място помага на играчите да са по-добри и по-силни, а ние да растем като отбор. Да играеш под напрежение, когато си близо до челото, е хубаво. Всички играчи са стабилни в представянето си, а младите се развиват много. Дали ни харесва, че сме лидери? Да, но утре може да сме втори, а в понеделник трети. Важното е, че се движим в правилната посока".

Моуриньо коментира и факта, че в трети пореден мач от първенството нападател на тима се разписва.

"Нашите нападатели не са начело в голмайсторската листа, но всички те ни дават важни неща. Те работят здраво за отбора. В последните мачове те вкарват малко повече голове, но начинът по който работят винаги е налице. Фернандо направи това, което искаме да прави: да пресира централните защитници, да задържа топката, да чака за подкрепа, да влиза зад защитниците, където е мощен и вкара важен гол".