Андре Шюрле показа, че на него може да се разчита, след като наниза 3 гола и донесе победата на Челси над Фулъм с 3:1 в двубой от 28-ия кръг на Висшата лига. 

Триумфът на „Крейвън Котидж” запази първото място на Сините в класирането, като те имат 63 точки и в 13 поредни мача от шампионата са без поражение. Фулъм пък остава последен с едва 21 точки. 

Германецът реши мача за 16 минути през второто полувреме , след като през първата част двубоят определено не бе особено атрактивен. Така Челси вече в 16 поредни мача е без загуба от Фулъм. 


Фулъм направи 3 промени от мача с Уест Бромич, като Клинт Демпси и Пайтим Касами се появиха в халфовата линия, а Дарън Бент се появи в атака. За лидера Челси Фернандо Торес запази титулярното си място след гола си срещу Галатасарай. От двубоя в Истанбул имаше 2 разлики, като Неманя Матич и Оскар замениха Франк Лампард и Вилиян, а Самуел Ето’о дори не бе в групата. 

Както и в миналия кръг Фулъм започна много добре и в самото начало Клинт Демпси стреля с глава, но покрай вратата. След това феновете се стреснаха, след като Бреде Хангеланд и Киърън Ричардсън удариха главите си и лекарите на двата тима спринтираха към терена, но норвежецът бе свестен. Той продължи за няколко минути, след което съдията Марк Клатънбърг нареди да напусне, тъй като не изглеждаше особено адекватен и вместо него се появи Дан Бърн. 

В 13-ата минута Челси можеше да излезе напред, когато Стекеленбург не успя да изрита топката напред и Торес го блокира. Топката отскочи високо нагоре, след което испанецът овладя в наказателното поле, макар и вдясно от вратата. Той обаче нямаше с кого да комбинира и реши да стреля, но ударът му не бе достатъчно добър и вратарят на Фулъм изби. 

Като цяло обаче до почивката двубоят бе изключително скучен и без интересни положения. Котиджърс изпълниха интересно свободен удар, при който трима играчи прескочиха топката преди Касами да стреля, но Чех улови сигурно. И двата тима не бяха разнообразни и креативни и очаквано паузата дойде при 0:0, въпреки че малко преди нея Торес стреля точно по диагонала, но Стекеленбург изби. 

Малко след подновяването на играта обаче, Челси поведе. В 52-ата минута Еден Азар прати топката напред, а Андре Шурле се измъкна зад защитата на Фулъм, след което завърши хладнокръвно. 

Скоро след това и Еден Азар напомни за себе си. Той преодоля трима съперници преди да центрира атрактивно кръстосвайки краката си, но Фернандо Торес пропиля отличната топка, като стреля с глава в аут. 

В 65-ата минута обаче всичко приключи, а героят отново бе Шюрле. Разигралият се след паузата Азар даде перфектен пас към германеца, който преодоля Дан Бърн и стреля в далечния ъгъл. 

Само 3 минути хеттрикът на Шюрле бе факт. Торес овладя дълга топка пратена от Чех напред, обърна се изведе съотборника си, който реализира с удар от 15 метра 6-ия си гол през сезона. 

Челси все пак не успя да запази суха мрежа, тъй като в 74-ата минута Бент отклони топката след корнер към Джони Хейтинга и той вкара първия си гол с екипа на Котиджърс. 


Фулъм – Челси    1:3

0:1    Шюрле    52
0:2    Шюрле    65
0:3    Шюрле    68
1:3    Хейтинга    74

Фулъм: Стекеленбург, Ритер, Хангеланд (16 Бърн), Хейтинга, Ричардсън, Дежага, Паркър (79 Карагунис), Сидуел, Касами (62 Холтби), Демпси, Бент 


Челси: Чех, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Рамирес, Матич, Шюрле (87 Давид Луис), Аскар (78 Микел), Азар, Торес (82 Ба)