Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо остана много доволен от представянето на отбора си при гостуването на Атлетико Мадрид в първия полуфинал от Шампионската Лига.

Англичаните изиграха подчертано дефанзивен мач и в крайна сметка успяха да неутрализират испанците, завършвайки 0:0.  Така нито един от двата тима няма предимство преди реванша на "Стамфорд Бридж", но все пак Челси ще има комфорта на домакинството.

"Този резултат оставя всичко да зависи още повече от малките детайли в реванша", заяви Моуриньо след мача.

"Имахме проблеми преди мача, по време на мача загубихме четири играчи. Двама с контузии и двама с жълти картони. Но ще се борим . Иванович се връща, Шварцер показа, че можем да му вярваме. Хора, които не играят много като Ашли Коу, показаха невероятно представяне. Ако трябва да използваме юношите, ще го направим".

"Всички свършиха страхотна работа. Умореният Давид Луис, играещ в полузащитата, се върна и последните 20-25 минути игра централен защитник, което не е лесно. За Ашли да играе такъв мач след толкова дълго време без играе, е невероятно. Микел, Лампард и Торес бяха огромни. Всеки играч даде всичко от себе си и очевидно аз съм доволен".

"Преди мача от Атлетико говореха за мача на живота си, сега мачът на живота им е на "Стамфорд Бридж". Никой не започва мача с мисъл за 0-0, но мачът тръгва в определена посока, в която усещаш, че трябва да внимаваш и да не допуснеш гол и да опиташ да вкараш в едно от положенията, които създадеш. Имахме три или четири корнера и два преки свободни удари в опасни позиции. Ако бяхме вкарали един от тях, резултатът щеше да е много добър. Не успяхме и си тръгваме с резултат, при който всичко ще се реши на "Стамфорд Бридж".

"Атлетико за първи път в положение, в което трябваше да победи на своя терен. Защото преди това вече бяха победили Милан на "Сан Сиро", а срещу Барселона измъкнаха 1-1 като гост. Това беше първият път, в който играха първия мач като домакин. Те са много труден съперник, много физически отбор и фантастични при статични положения. Да ги спрем по начинът, по който го направихме - без Шварцер да бъде играч на мача, защото той не беше, е много добре и отборът се защитава много добре".

"Преди много години Челси започна да изгражда отбор с големи характери и личности. Във футбола може да се използва думата наследственост и хората, които пристигат тук, млади хора, виждат примера и помирисват наследството. И това продължава и продължава".

Накрая Моуриньо изказа недоволството си от това, че дербито срещу Ливърпул, от което до голяма степен зависи титлата, няма да бъде преместено по-рано и така тимът му няма да има достатъчно време за възстановяване преди реванша с Атлетико. Затова той намекна, че може да даде почивка на някои от основните играчи, особено ако получи зелена светлина от ръководството на Челси.

"Не мога да реша сам какъв състав да използвам срещу Ливърпул. Това е решение, при което трябва да изслушам клуба. Аз съм само едно парче от пъзела, аз съм само мениджър и нищо повече от това. Фактът, че играем в неделя, поставя проблема извън ръцете ми и в ръцете на хората, които решиха, че мачът трябва да се играе в неделя, а не в събота или петък. Ние представляваме английския футбол, ние сме единствения английски отбор в Европа. Испания има четири отбора и им дава всички условия за успех".