Челси прати новото си попълнение Марио Пашалич под наем в испанския Елче за една година.

19-годишния хърватин бе купен по-рано през лятото от Хайдук Сплит с трансфер за около 3 милиона лири.

Въпреки младата си възраст той бе част от разширения състав от 30 души на Хърватия за световното първенство.  Жозе Моуриньо обаче прецени, че Пашалич има нужда да натрупа още опит и го прати под наем в испанския тим.

Елче завърши на 16-то място през миналия сезон в Примера Дивисион, спасявайки се на косъм от изпадане.

Друг млад талант на Челси, който премина под наем бе нигерийският национал Кенет Омеруло. Малко по-рано той за втори пореден път бе отдаден под наем на Мидълзбро.

20-годишният защитник впечатли с националния отбор на световното първенство. Въпреки това Моуриньо не бърза да го викне в отбора си и го прати в тима от Чемпиъншип.

Омеруло премина под наем в Боро през зимата миналия сезон и записа 14 мача и сега отново ще играе на "Ривърсайд". Треньор на Мидълзбро е Аитор Каранка, който бе асистент на Моуриньо в Реал Мадрид.

Трети играч на Челси, който може да бъде даден под наем е ганаецът Кристиан Атсу. Той изкара миналия сезон във Витес, а сега кандидат за услугите му е Евертън. През миналия сезон "Карамелите" взеха под наем от Челси Ромелу Лукаку, но тази година нападателят има по-големи планове.

При това положение Роберто Мартинес ще трябва да се задоволи с 22-годишния ганаец.