Челси записа победа и загуба в тристранният турнир с Фенербахче и Бешикташ, който се проведе на стадион "Шукрю Сарачоглу" в Истанбул. Приходите от срещите отидоха в подкрепа на жертвите от трагедията в мината Сома.

Англичаните играха по едно полувреме срещу Фенербахче и Бешикташ. В първата минисреща Челси надви 2:0 Фенерите с голове на Диего Коста и Бранислав Иванович. След това срещу Бешикташ сините загубиха с 0:1, след сериозна грешка на Петер Чех.

Тристранният турнир се проведе в помощ на пострадалите от трагедията в мината в Сома. Мениджърът Жозе Моуриньо заложи на много силен състав в първата среща с Фенербахче. Андре Шюрле и Оскар, които започнаха подготовка едва през тази седмица, бяха титуляри. Еден Азар, който влезе от пейката срещу Вердер също.

Диего Коста бе единственият нападател в състава на Специалния. Джон Тери, Гари Кейхил и Сеск Фабрегас също бяха титуляри.

Началото бе равностойно, но Челси имаше отлични контраатаки. Сините видяха, как рефера отмени гол на Азар. Белгиецът получи отлична топка от Оскар и спокойно реализира, но страничния съдия вдигна флага.

След това Петер Чех направи изключително спасяване. Емре Белозоглу изпълни прекрасно пряк-свободен удар, но чешкия вратар показа, че все още има своите козове в битката с Тибо Куртоа за титулярното място.

Диего Коста откри резултата с прекрасно попадение в средата на полувремето. Нападателят пое топката пред наказателното поле, направи за смях двама защитници на Фенербахче, и останал сам срещу вратаря хладнокръвно реализира в ъгъла.

Челси реши всичко срещу Фенербахче с втори гол. Вкара го Бранислав Иванович. Бруно Алвеш съсече Диего Коста пред наказателното поле. Андре Шюрле стреля добре, но вратаря Волкан успя да избие. Иванович бе на място за добавката.

За мача с Бешикташ Моуриньо направи само 3 промени от стартовия тим срещу Фенербахче. Влязоха Уилиян, Рамирес и Фелипе Луис. Срещата сигурно е била интересна за мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, защото Бешикташ е съперник на артилеристите в плейофите на Шампионската лига.

Мачът бе равностоен, като в един момент и бившия играч на Челси Демба Ба се появи на терена за Бешикташ. Именно той имаше пръст в гола за турците, който донесе победата им с 1:0.

Страхотен самостоятелен пробив на сенегалеца, който се доближи до този на Диего Коста от първия мач, завърши с удар, който Чех изби в корнер. При изпълнението му, вратаря на Челси не прецени топката и тя се озова в Ерсан Гулум, който лесно вкара в празната врата.