Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е убеден, че през новия сезон отборът му ще се представи по-силно. Същевременно той е готов да коригира грешките от миналия сезон срещу по-малките отбори, които се защитават с по 10 души срещу грандовете.

Ибериецът работи върху това отборът му да се справя с гъстите защити и вярва, че това ще даде положителен ефект. 

"Сините" финишираха на 4 точки от Манчестър Сити през миналия сезон, като отборът загуби точки от тимове като Нюкасъл, Астън Вила, Стоук Сити и Кристъл Палас.

През лятото обаче отборът хвърли 75 милиона паунда за трансфери, като взе класни попълнения, като Диего Коста и Сеск Фабрегас.

"Имаме нужда от повече качество в играта ни", заяви португалецът, цитиран от 'Мирър".

"Поработихме върху играта на отбора ни в случаи, в които се изправяме срещу отбори с гъста защита. Трябва да подобрим характера си, но определено ни трябва и повече качество".

"В някои мачове, в които не разполагаме с пространства и достатъчно време, точно това е нещото от което се нуждаем. Работим в тази насока, разбира се, и се надявам да играем успешно срещу тимове, които се бранят с 10 души в задни позиции срещу нас".

"Цялостно трябва да бъдем по-добри в тези мачове, като отбор. Като цяло до момента съм много доволен от състава ми. Ние имаме по-добри играчи в групата. Подобрихме защитата си, тъй като вече имаме Зума и Луис. Това ни дава повече баланс".

"Фелипе е чист ляв бек, което ще позволи на Сезар Аспиликуета да играе на десния бек и Бранислав Иванович ще може да действа в центъра на защитата, така че определено ще имаме повече възможности".

"Сеск пък е типът играч, който ни липсваше. В момента разполагам с по-опитен и по-балансиран състав от миналата година. Ще се опитаме да бъдем по-добри във всичко. Всеки мач е еднакво важен за нас", каза още той.

Днес Челси започва сезона във Висшата лига с гостуване на Бърнли. Изказването на Моу пък е доста интересно, тъй като именно неговият тим използваше много защитна тактика в доста мачове.