Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че на почивката е изискал от играчите си да играят по-агресивно, за да стигнат до победата срещу Лестър.

"Сините" спечелиха с 2:0, но през първото полувреме имаха сериозни проблеми със защитата на гостите. След почивката обаче темпото на игра се вдигна и скоро след това Диего Коста откри резултата, а след него Еден Азар затвърди победата.

"На полувремето им казах, че по начина, по който играем, не е достатъчно да спечелим мача. Бяхме под риск. Невъзможно е да играеш футбол, ако не печелиш нито една втора топка. Толкова прости, но важни неща", коментира Моуриньо след мача.

"Не бях раздразнен, но им казах, че ако имат същото усещане и визия като мен, няма да имаме проблеми, защото нещата ще се променят. Те разбраха, те знаеха, че мачът отива в рискована посока. И през второто полувреме от първата минута,веднага бе различно".

"Бяхме много по-агресивни, печелихме вторите топки и за тях бе трудно. Добър, ентусиазиран и позитивен отбори ни създаде проблеми през първото полувреме, но през второто бяхме прекалено силни".

"Не забравям, че при 0-0 те имаха положение, един на един с Куртоа. Но ние вкарахме, ударихме греда и Шмайхел направи добри спасявания. Заради представянето ни от второто полувреме мисля, че заслужавахме точките".

"Знам, че трябва да работим и да се подобряваме, особено по отношение на интензитета на играта ни. Искам да бъде по-висока в дефанзивен план и при въртенето на топката. В същото време знам, че предсезонната подготовка не беше перфектна, така че трябва да правим стъпка по стъпка. Някои играчи, като Иванович, са в топ форма. Но други не. Още обаче е рано през сезона".

Мениджърът на Челси обясни, че не е изненадан от бързото свикване на Диего Коста към Висшата Лига.

"В предсезонната подготовка имах усещането, че адаптацията на Диего Коста няма да е проблем. Той е щастлив човек. Не говори добър английски, но постоянно комуникира. Неговият стил на игра е адаптиран към нашите нужди".

Моуриньо обясни  и защо е оставил Фернандо Торес извън групата за мача.

"Реших да запазя същия отбор и имах резервна скамейка с баланс - един централен защитник, един краен защитник, един дефанзивен халф, един атакуващ халф, едно крило и един нападател. Понякога мога да имам двама нападатели на пейката, понякога не. Пуснах Дрогба, Рамирес и Вилиан, така че за мен решението изглеждаше правилно".

"За момента играем по един мач седмично, но това е още една седмица. След това имаме мач за купата на Лигата, Шампионска Лига и Висша Лига заедно. Ще имаме три мача всяка седмица през септември, октомври, ноември и декември, така че ще е по-лесно за тях и всички ще играят".