Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е оптимист, че скоро Еден Азар ще поднови договора си с клуба. 

Белгиецът започна третия си сезон в отбора, като през миналия сезон се превърна в един от водещите играчи във Висшата лига. Той има още 3 години от настоящия си контракт, но е готов да го поднови. 

Според информации в пресата преговорите вървят много добре, като се очаква контрактът да бъде за още 5 сезона, като заплатата му ще бъде вдигната до около 10 милиона лири на година или по 200 000 паунда на седмица. Това ще означава двойно увеличение на възнаграждението му. 

„Вярно е, че Челси се опитва да постигне споразумение за новия договор на Еден Азар. Всичко е въпрос на време и вярвам, че всичко ще приключи успешно, тъй като както той иска да остане, такава е целта на клуба” заяви Жозе Моуриньо. 

23-годишният Азар бе избран за най-добър играч на Челси за миналата кампания, като феновете очакват от него, заедно с новите попълнения Сеск Фабрегас и Диего Коста, да изведе отбора до титлата. 

Говори се, че интерес към него има от ПСЖ и точно затова лондончани искат бързо да си гарантират, че той ще продължи да играе на „Стамфорд Бридж” и в следващите няколко години.