Крилото на Арсенал Алекс Окслейд-Чембърлейн е пределно мотивиран да се реваншира за разгрома от Челси миналия сезон.

Тогава в лондонското дерби между двата отбора той направи дузпа, след която съдията Андре Маринер се обърка и показа червен картон на Киерън Гибс. Впоследствие Арсенал бе разгромен с 6:0.

Сега 21-годишният футболист се надява, че "Артилеристите" са направили нужните промени и ще могат да се противопоставят на съперника.

Двата тима се срещат в дербито на кръга идната неделя на "Стамфорд Бридж".

"Разбираме какво се случи там миналия сезон. Може би трябва да се докажем там. Знаем, че тази година трябва да поемем отговорност в големите мачове и да постигнем резултати в тях", коментира Окс.

"Чакаме с нетърпение този мач и определено мисля, че можем да отидем там със самочувствие. Отдаваме на Челси уважението, което заслужават. Но в същото време, вярвам в съотборниците си и ние вярваме в себе си, че можем да отидем на места като при Челси и да наложим темпото и да контролираме мача".

"Сигурен съм, че ще има моменти в мача, в които те ще имат силни периоди, защото те са топ отбор. Това са два добри отбора, те ще имат своите моменти, ние ще имаме нашите. Трябва просто да направим така, че когато дойдат нашите моменти, да ги оползотворим".

"Това е рискът, когато играеш по начина, по който ние играем - пращаме много хора напред в позитивен и атакуващ футбол. На моменти се откриваш и си уязвим на контраатака".

"Като отбор се опитваме да работим върху това да спрем това нещо. Понякога си контраатакуван и мисля, че съперниците ни се подреждат така, че да правят точно това срещу нас. Но както казах, не можеш да имаш всичко. Или не пращаш хора напред или пращаш и допускаш контраатаки".

"Това е нещо, върху което винаги работим. Трябва да сме готови за това и ще продължим да работим. Опитваме се да вземем контрол върху мачовете, да определяме темпото, да сме позитивни и това понякога значи да се пращат хора напред. Важно е когато го направим, да има хора в отбора, които да поемат отговорност да остават отзад и да спират контраатаките".

"Обичам да играя в този отбор и стила, който прилагаме. И мисля, че всички играчи биха казали това.  Но очевидно трябва да сме внимателни и да се защитаваме в същото време когато атакуваме".