Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не обърна особено значение на конфликта с Арсен Венгер по време на дербито срещу Арсенал.

През първото полувреме след остро влизане на Гари Кейхил срещу Алексис, Венгер избухна и поиска обяснения от съдията. Той почти навлезе в терена, което обаче не се хареса на Моуриньо.

Португалецът направи забележка на колегата си, който не му остана длъжен и го изблъска. Наложи се съдията Мартин Аткинсън да успокоява двамата мениджъри.

"За мен инцидентът с Венгер е приключил", коментира след мача Моуриньо пред камерите на Скайспортс.

"Но правилата са много ясни - той има своята техническа зона, аз имам моята техническа зона. Той не може да влиза в моята зона, особено за да притиска съдиите да показват картони на моите играчи. Така че аз просто му казах "излез от зоната ми и повече не се връщай".

На въпрос дали Гари Кейхил е можел да бъде изгонен при инцидента, Моуриньо не отговори директно на въпроса, а контрира, че след това Арсенал е можел да получи 3 червени картона.

"От техническа гледна точка съдията имаше фантастично представяне в труден мач. Техничен мач, с бърза игра, много излизания зад защитата и страничните съдии също имаха труден мач и се справиха фантастично".

"Мисля обаче, че Арсенал можеше да завърши с 8 души, защото е червен картон за Косиелни, двоен жълт картон за Чембърс и чист червен картон за Уелбек. Но аз приемам това, че Уелбек не бе изгонен. Мачът бе приключил, Уелбек е добро момче, не е агресивен и може би просто бе разочарован. Така че няма от какво да се оплакваме".

"Беше труден мач. Те започнаха по-добре от нас. Но ние имахме това индивидуално действие от Еден, което ни донесе дузпата и първия гол. По мое мнение мачът можеше да приключи там, защото можеше да е дузпа и червен картон. Но съдията реши да не даде червен картон".

"И при 11 срещу 11 Арсенал бе добър и ни принуди да сме много прагматични, много солидни от дефанзивна гледна точка и да чакаме да загубят притежанието на топката и да ни дадат пространства. Накрая те притежаваха повече топката, но ние имахме шансовете за гол. Така че победата е заслужена и аз съм доволен, защото победихме добър отбор".

"Фабрегас имаше удивително представяне. Ние играем добре като отбор, но някои хора като него Джон, Кейхил, Ива, Матич - хора, които играят наистина добре от началото на сезона. Но Сеск бе невероятен. Не знам дали вече е избран за играч на мача, но по дистанция бе невероятен".

"По време на мача не искам да разговарям с медицинския екип. Искам само крайни решения. Аз трябва да се чета мача и да се фокусирам върху него. Те ми казаха, че Куртоа може да остане, но след няколко минути решиха, че не е възможно. И при нямаше дискусии, аз просто приемам решението им".