Диего Коста ще се завърне в състава на Челси за предстоящия мач срещу КПР от Висшата Лига.

Това разкри на днешната си пресконференция мениджъра на тима Жозе Моуриньо. Испанският нападател има контузия в бедрото, която го измъчва още от началото на сезона. Ситуацията му се влоши след мачовете на националните отбори и той пропусна последните 4 срещи на тима. Сега обаче той отново е на линия.

"Това е добра новина за нас. Когато имаш само един нападател е трудно,но когато имаш два, ситуацията се подобрява", коментира Моуриньо.

Същевременно португалецът коментира и възможността Диего Коста да замине с националния отбор на Испания за квалификационния мач срещу Беларус и контролата срещу Германия.

"Това не е мое решение. Аз съм никой, за да стоя на пътя му. Не мога да го спра да отиде. Единственото, което мога да кажа е това, което всеки знае. Той имаше проблеми в Челси и ние успяхме да го запазим да играе".

"Но след мачовете на националните отбори го загубихме за четири мача. Кристъл Палас, Марибор, Шрусбъри и Манчестър Юнайтед. Четири мача в три различни турнира".

"Той има нужда от специално внимание и ще направим точно това. Това е единственото, което можем да направим. Винаги подкрепям играчите да играят за националните си отбори, когато те са в състояние да го направят и когато следват същите процедури за възстановяване".

При липсата на Диего Коста и Реми блесна Дидие Дрогба, който се разписа в три поредни мача.

"За такава легенда на клуба беше трудно решение да го върнем обратно. Взехме го заедно - собственикът, бордът, той, всички ние заедно. За да си важен на 36 години няма нужда да играеш 50 мача по 90 минути".

"За да си важен, трябва да си там, където отборът има нужда от теб. Той бе фантастичен за нас миналата седмица, когато бяхме в истински проблем, без Диего и без Реми".

"И той направи нещо, което никой не трябва да прави - да играе два мача по 90 минути в рамките на 48 часа. Той успя да го направи по абсолютно фантастичен начин".