Челси навакса два гола изоставане и измъкна 2:2 при гостуването си на Нюкасъл в мач от седмия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Сейнт Джеймсис Парк".

"Свраките" откриха резултата в края на първото полувреме чрез Айозе Перес, който се възползва от липса на комуникация между Курт Зума и Бранислав Иванович.

Четвърт час след подновяването на играта Перес записа и асистенция, слагайки топката на главата на Джорджинио Вийналдум, който прати топката в мрежата зад Бегович.

Десетина минути преди края на редовното време Рамирес върна "сините" в мача с топовен изстрел, а малко след това Вилиан изравни по изключително щастлив начин, опитвайки се да центрира.

Челси дори можеше да сътвори пълен обрат минута след това, но вратарят на домакините Тим Крул спаси точката за своите. Равенството е като поражение и за двата тима, защото Нюкасъл е предпоследен с три пункта, докато Челси е 15-и с едва осем точки.


Гостите получиха първата добра възможност още в самото начало на мача, когато Курт Зума изстреля страховит снаряд от пряк свободен удар, но не уцели противниковата врата. После Реми би от движение, но покрай дясната греда.

Малко след като беше изминал четвърт час игра Нюкасъл също показа зъби и Митрович засече с глава центриране в наказателното поле, но нападателят не бе настроил мерника си. Последва шут по земя на Сисоко, минал покрай левия страничен стълб.

"Свраките" се държаха доста добре на терена и преди да изтече половин час игра бяха много близо до откриване на резултата, но Бегович спаси удари на Перес и Янмаат в рамките на петнайсетина секунди.

Сеск Фабрегас получи фронтално към вратата и реши да пробва късмета си с тежък шут от дистанция, но Тим Крул внимаваше и успя да избие. 

Три минути преди почивката Нюкасъл заслужено откри резултата. Върнан Анита центрира в наказателното поле, където Зума остана под топката, а Иванович очакваше своя съотборник да се намеси. Така намиращият се в "сандвича" на двамата бранители на Челси Айозе Перес стреля от въздуха и с помощта на лявата греда откри резултата.

След подновяването на играта Челси стана по-доминиращ и контролираше топката в по-голяма част от времето. Оскар центрира към Реми, който стреля неточно с глава. 

Точно преди да изтече един час игра Нюкасъл изненадващо нанесе втори удар по шампионите. Джорджинио Вийналдум се измъкна от опеката на Сеск Фабрегас при изпълнение на корнер и реализира с глава от около десет метра. Центрирането пък беше изпълнено от автора на първия гол Айозе Перес.

Двайсетина минути преди края на редовното време Азар намери Оскар, който отправи много хубав фалцов изстрел, профучал покрай гредата. 

В 79-ата минута влезлият като резерва Рамирес върна интригата в мача, точно когато не се виждаше как Челси ще успее да вкара гол. Бразилецът стреля пред дъгата и прати кълбото в горния ляв ъгъл.

Малко след това Еден Азар направи страхотен пробив в наказателното поле на домакините, навързвайки няколко играчи, но Мбемба блокира диагоналния му шут. След това Фабрегас хвърли разкошен дълъг пас към Педро, който си спря добре и излезе сам срещу Крул, но би много неточно.

Челси получи възможност да изпълни пряк свободен удар и стигна до късметлийски гол. Вилиан центрира в наказателното поле, където никой не докосна топката и Крул допусна тя да влезе във вратата му.

Домакините се отбраняваха и малко след това Крул предотврати пълния обрат, спасявайки отблизо удара с глава на Рамирес.

 

Нюкасъл - Челси 2:2

1:0 Айозе Перес - 42'
2:0 Джорджинио Вийналдум - 60'
2:1 Рамирес - 79'
2:2 Вилиан - 86'

 

Нюкасъл: Крул, Янмаат, Колочини, Мбемба, Мбабу, Анита, Колбак (Обертан - 54'), Сисоко (де Йонг - 92'), Вийналдум, Перес, Митрович (Тони - 85')

Челси: Бегович, Кейхил, Зума, Аспиликуета, Иванович, Матич (Вилиан - 61'), Фабрегас, Оскар (Рамирес - 73'), Азар, Педро, Реми (Фалкао - 61')