Арсенал размаза Челси с 3:0 в голямото дерби на 6-ия кръг във Висшата лига, което се игра на "Емиратс" в английската столица Лондон. 

По този начин Антонио Конте загуби втория си голям мач за сезона, след като преди това отборът му се провали с гръм и трясък срещу намиращия се в прекрасна форма тим на Ливърпул.

Италианецът за пръв път от 2012 година записва серия от 3 мача без победа. 

Попаденията за лондончани бяха дело на Санчес в 11-ата минута, и Уолкът и Йозил съответно в 14-ата и 40-ата минути на срещата. 

"Сините" бяха непобедени в последните си 6 лондонски дербита, но сега допуснаха поражение, а освен това развалиха и добрата си серия без загуба срещу Арсенал на "Емиратс" във Висшата лига.

След този мач Арсенал натрупа 13 точки в актива си и измести Евертън от 4-ото място в класирането, докато "сините" са на 7-ата позиция с 10 пункта.

От 26 години насам Арсенал не се бе наслаждавал на успех с три гола над лондонския си противник.
 


Срещата започна с феноменално високо темпо и още в 4-ата минута Куртоа направи блестящо спасяване, след като по прекрасен начин отрази удар на Касорла от 25 метра.

През следващите минути момчетата на Арсен Венгер продължиха със силната си игра и с пресата си над лондончани, и попадението в тяхна полза не закъсня.

В 11-ата минута Санчес откри резултата в полза на домакините. Кейхил направи потресаваща грешка и Алексис му отне топката, а след това излезе сам срещу вратаря и по елегантен начин го прехвърли.

Три минути след това преднината на "артилеристите" бе удвоена, след като Бейерин видя по фантастичен начин Уолкът пред малкото наказателно поле и английският национал без да се церемони прати топката в мрежата.

През следващите минути домакините продължиха с абсолютната си доминация на терена, а в 19-ата минута Санчес пропусна да вкара втори гол. Неговият нисък удар насочен към далечния ъгъл обаче премина покрай страничната греда. 

В 22-ата минута Челси можеше да намали чрез Вилян, но хубавият удар на бразилеца от наказателното поле премина само на сантиметри от гредата.

Малко след това хубав опит за удар на Азар бе блокиран от Кошчелни, а в следващата атака и Кейхил се намеси прекрасно, но за противниковия отбор. Той изчисти една много пасна топка в корнер и предотврати потенциален гол във вратата на отбора си.

През следващите минути темпото на игра продължи да бъде изключително високо, но чистите положения липсваха. 

В 40-ата минута обаче домакините убиха всякаква интрига в този мач, след като вкараха трето попадение. То бе дело на Йозил, който бе намерен прекрасно от Санчес в наказателното поле. Германецът отправи не толкова добро воле, но все пак топката съумя да прехвърли вратаря и да влезе във вратата. 

След почивката темпото не бе толкова високо, както през първата част.

Няколко минути след подновяването на играта Санчес имаше шанс да направи резила за гостите още по-голям, но в крайна сметка не успя да се възползва от добрата си позиция за стрелба в наказателното поле.

Домакините се поприбраха през следващите минути и разчитаха на контраатаки, за да стигнат до още попадения и успяха да създадат няколко такива, но голове не падаха.

В 63-ата минута Касорла опита удар от границата на наказателното поле, но бе блокиран от противников играч, а няколко минути след това Иванович опита отчаян ход с удар от 30 метра. 

В 70-ата минута Уолкът бе на косъм от гола, след като отправи много хубав и нисък удар от няколко метра, но в крайна сметка Куртоа се намеси.

В 81-ата минута пък Челси се отсрами по един друг показател, след като Аспиликуета отправи първия точен удар в мача за тима, но в крайна сметка Чех не бе затруднен.

Малко след това Батшуай излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен. 

До края нямаше повече голове и кой знае колко опасни положения. 

АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ 3:0
1:0 Санчес 11
2:0 Уолкът 14
3:0 Йозил 40

АРСЕНАЛ: Чех, Монреал, Кошчелни, Мустафи, Бейерин, Йозил, Касорла, Коклен (32 - Джака), Уолкът, Санчес (79 - Жиру), Иуоби (69 - Гибс)

ЧЕЛСИ: Куртоа, Кейхил, Иванович, Давид Луис, Аспиликуета, Фабрегас (55 - Алонсо), Вилян (70 - Педро), Матич, Азар (71 - Батшуай), Канте, Коста

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7uBLAIwxEfc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4UMIRGRd0WQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VhAJuB-lABA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>