Челси е готов на всичко, за да привлече защитника на италианския шампион Ювентус Леонардо Бонучи през зимния трансферен прозорец.

Според авторитетното английско издание The Telegraph собственикът на лондончани Роман Абрамович е дал дума на мениджъра Антонио Конте, че ще извади минимум 60 милиона паунда за централния защитник. Ако сделката се осъществи, 29-годишният Бонучи ще стане най-скъпият бранител в историята на футбола, изпреварвайки Давид Луис, за когото ПСЖ брои на Челси 50 млн. паунда преди няколко години.

Не е ясно дали Юве ще склони да се раздели с един от големите си лидери, а желанието на Бонучи е да продължи да носи "черно-белия" екип. В момента двете страни преговарят за нов договор, който се очаква да бъде подписан в най-скоро време. През лятото името на италианския национал беше свързвано и с манчестърските грандове Юнайтед и Сити, но той отклони предложенията.

В същото време медиите на Апенините съобщиха, че Челси иска още един футболист на торинци. Това е изпадналият в немилост Стефан Лихтщайнер. Швейцарският национал има договор с Ювентус до края на сезона, което означава, че "старата госпожа" може да се съгласи да го продаде за символична сума през януари. Не е изключено двата клуба да направят и бартер, като към Торино да потегли Бранислав Иванович, който не е сред любимците на Конте.

Лихтщайнер изгуби титулярното си място при "бианконерите" след привличането на Дани Алвеш и не беше картотекиран за участие в Шампионска лига. Интерес към него проявява и Интер, но Ювентус не иска да го дава на основен конкурент в Серия "А".