Тотнъм тресна с 2:0 Челси на "Уайт Харт Лейн" и спря победната серия на "сините". Двата гола за домакините мушна Деле Али (45 и 55).

Така момчетата на Антонио Конте се задоволиха с 13 поредни успешни шампионатни мача, като бяха само на победа от върховото постижение на Арсенал във Висшата лига, постигнато между февруари и август 2002 година.

Челси обаче продължава да е лидер в класирането, но вече води с пет точки на Ливърпул.

От своя страна Тотнъм изигра страхотен мач и записа отлична победа. Домакините се раздадоха максимално, възползваха се от шансовете си, вкараха две попадения и в крайна сметка, заслужено си взеха трите точки.

"Шпорите" още нямат загуба на собствен терен през сезона - 8 победи и 2 равенства, което ги изкачи на трето място в класирането. За последно Челси е печелил на "Уайт Харт Лейн" през 2012 година (4:2).


Срещата на "Уайт Харт Лейн" започна със страхотен шанс за Челси. Още в петата минута Неманя Матич даде страхотен пас към Еден Азар, който се измъкна зад защитата на домакините, но не успя да нанесе голов удар и пропусна страхотен шанс за попадение.

Това положение отвори още повече играта и в 10-ата минута Тотнъм изпусна. Тогава за момент Хари Кейн се озова сам срещу Куртоа, но вратарят на гостите предвидливо излезе и предотврати сигурен гол.

Страхотно начало, като положенията се редуваха едно след друго и пред двете врати. В 17-ата минута Тотнъм стигна до нов шанс при едно центриране в пеналта на Челси, но защитата на гостите реагира майсторски и изчисти топката.

След половин час игра Диего Коща и Педро разцъкаха, но в последствие не се разбраха помежду си и дори стигнаха до караница, което можеше да коства доста на гостите, тъй като Кристиан Ериксен можеше да вкара на Куртоа с далечен удар.

Последваха спокойни минути, в които играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било сериозни голови възможности. В 37-ата минута Челси все пак стигна до страхотен шанс, когато Азар асистира на Коща, но той стреля от чиста позиция в аут.

В ответната атака "шпорите" отговориха чрез Киърън Дайър, който с глава прати топката на дузпата, но там нямаше негов съотборник, който да опъне мрежата.

Така се стигна до продължението на първото полувреме, когато Тотнъм сътвори страхотна многоходова атака, при която топката достигна до Деле Али и той с глава вкара за 1:0.

Второто полувреме започна с положение за гостите, но сините изпуснаха да вкарат чрез Диего Коща. Така се стигна до 55-ата минута, когато Тотнъм за втори път опъна Челси.

Кристиан Ериксен асистира на Деле Али и той отново с глава вкара за 2:0. Футболистите на Конте бяха в нокдаун и не знаеха къде се намират, докато "шпорите" правеха каквото си пожелаят на терена.

Мениджърът на Челси се опита да промени нещо в играта на отбора си и пусна Вилиан, но и той потъна в посредственост, а дори домакините изпуснаха и ново положение чрез Ериксен.

До края Тотнъм спокойно разиграваше, не даде почти никакъв шанс на гостите и спря победната им серия.