Тотнъм - Челси, среща от Висшата лига на Англия, стадион "Уайт Харт Лейн", начало 22.00 часа.

Последните 10 срещи на Тотнъм във всички турнири: Общо 7 победи и 3 загуби. От тях 5 победи в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Челси във всички турнири: Общо 10 победи. От тях 5 победи в последните 5 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 1 победа, гостите имат 5 победи и 4 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Тотнъм имат изиграни 4 срещи, като домакините имат 1 победа, гостите имат 1 победа и 2 пъти са завършили наравно.

ПРОГНОЗА: Гостите от Челси се представят изключително във Висшата лига. Те заемат първата позиция във временното класиране с цели пет точки пред преследвачите от Ливърпул, а и са с мач по-малко. При евентуална победа на "сините", те ще дръпнат с цели 8 пункта.

Тотнъм, от своя страна, също показва добра форма. "Шпорите" са пети във Висшата лига на Англия с 39 пункта. Тотнъм стартира годината със солиден успех при гостуването си на Уотфорд с 4:1. Сега момчетата на Маурисио Почетино ще се опитат да затвърдят доброто си представяне в последния месец в дербито с Челси.

Добрите новини за младия мениджър на Тотнъм са свързани с липсата на контузени и наказани в състава му. Единствено Ерик Ламела има лек здравословен проблем, който го оставя под въпрос за мача. Кайл Уолкър и Ян Вертонген се завръщат в състава на шпорите след като изтърпяха наказания от по една среща за натрупани жълти картони.

Челси спечели с 4:2 срещу Стоук Сити в последния ден от миналата година. Това бе 13-ти пореден успех за сините във Висшата Лига. Конте няма никакви проблеми с контузени и наказани играчи и ще излезе с най-доброто, с което разполага.

Очакванията са за свирепа битка, каквато се получи в края на миналия сезон, когато сините спънаха шпорите по пътя към титлата. Това е предпоставка за груб футбол, здрави влизания и много картони. Челси все някога трябва да падне и защо не серията им от победи да свърши именно срещу Тотнъм. Нашата прогноза е за трудна победа на домакините.

Резултат: Тотнъм - Челси 2:1