Голмайсторът на Челси Диего Коста сензационно е изваден от състава за утрешното гостуване на лидера на шампиона Лестър, гръмнаха английските медии. 

Причината е скандал между нападателя и един от помощниците на мениджъра – фитнес-треньора Хулио Тус. Причината е физическото състояние на бразилеца с испански паспорт, като някои твърдения са, че бъдещето му в отбора е под въпрос и дори неговите представители вече опитват да му уредят многомилионен трансфер в Китай. 

Коста смята, че има контузия в кръста, но в медицинския щаб на отбора не са напълно убедени в това. Нападателят останал недоволен от методите на физиотерапевтите и това довело до скандала. 

Засега информацията не е потвърдена официално, но се твърди, че Коста не е тренирал от няколко дни след случилото се и въпреки че има 14 гола на сметката си, Конте е решил да го извади от тима. 

При това положение е много вероятно Еден Азар да играе на върха на атаката, след като Конте не е убеден в качествата на Миши Батшуай. Сините ще опитат да се върнат на победния път, след като серията им от 13 поредни победи приключи преди десетина дни, когато Тотнъм ги победи с 2:0.