Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер може да отнесе тежко наказание за невъздържаното си поведение в края на двубоя с Бърнли, спечелен инфарктно с 2:1 с победен гол в 97-ата минута на Алексис Санчес от дузпа.

Няколко минути преди това съперникът изравни за 1:1 също от 11-метров наказателен удар, срещу който Венгер протестира. Главният съдия Джон Мос изгони французина от скамейката на отбора.

Мениджърът на "топчиите" не само остана да догледа мача от тунела, но и в това време в изблик на яд на два пъти налетя на четвъртия рефер Антъни Тейлър.

Въпреки че се извини за всичко, избухването му със сигурност е влязло в съдийските доклади и ще бъде отразено от дисциплинарните органи, пишат английските медии.

Според бившия съдия Греъм Пол Венгер трябва да бъде наказан за дълго да не води Арсенал в мачове заради провинението си.

През 2013 г. тогавашният мениджър на Блекпул Пол Инс бе санкциониран от футболната асоциация на Англия с пет срещи.

Ако ФА мери със сходен аршин, то Арсен Венгер най-вероятно няма да бъде на пейката на своя отбор в ключовото дерби с Челси на 4 февруари на "Стамфорд Бридж".

Голямата ирония в случая е, че след целия панаир, който направи Венгер, именно неговият отбор победи с несправедлив гол. От повторенията се видя, че фаулираният за дузпата Лоран Кошчелни се намираше в засада при центрирането на Алексис Санчес.

Следващите пет мача на Арсенал в Англия:

28 януари:  Саутхямптън - Арсенал (ФА Къп)
31 януари: Арсенал - Уотфорд
4 февруари: Челси - Арсенал
11 февруари: Арсенал - Хъл Сити
25 февруари: Саутхямптън - Арсенал

Заб.: Евентуална санкция ще важи само за домашните състезания и Венгер ще може да води Арсенал срещу Байерн в първия осминафинал от Шампионската лига на 15 февруари

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iXdKgkGHltE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cUZ4lp0k4i8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>