Пазарлъците между Челси и вратаря Тибо Куртоа за нов договор са зациклили, съобщават медиите на Острова. Според английския вестник "Дейли Мейл" белгийският национал е поискал поне двойно увеличение на заплатата си, от което клубното ръководство никак не е очаровано.

В момента Куртоа получава 90 000 паунда на седмица, а контрактът му е до лятото на 2019 г. Неговият сънародник в Челси Еден Азар се разписва срещу 200 000 паунда седмично, толкова е възнаграждението и на Давид Де Хеа, стражът на Манчестър Юнайтед.

Босовете на лондонския тим се надяват все пак да постигнат договорка с Куртоа до началото на новия сезон във Висшата лига. Белгиецът стана шампион с Челси през миналия сезон и спечели приза "Златна ръкавица" за най-добър вратар (16 сухи мрежи).

Преди време Куртоа бе спряган за трансферна цел на Реал Мадрид. Треньорът на "кралете" Зинедин Зидан обаче в момента гледа към Джанлуиджи Донарума, който отказва да подпише нов договор с Милан и от следващото лято евентуално може да бъде привлечен като свободен агент.