Бъдещето на ненужния в Челси нападател Диего Коста вече е ясно. Според Daily Express Атлетико Мадрид е договорил привличането на бившия си голмайстор срещу 30 милиона паунда

Веднага след завършването на сделката, испанският национал ще бъде пратен под наем до зимата в Евертън. Причината за това е, че "дюшекчиите" имат наложено трансферно ембарго от ФИФА и нямат право да картотекират нови футболисти до януари. След изтичането на санкцията Коста ще се върне в Атлетико и няма да е изгубил форма заради престоя си на "Гудисън Парк".

Коста напуска Челси заради скандал с мениджъра Антонио Конте. Двамата влязоха в конфликт преди няколко месеца, който в крайна сметка завърши с раздяла и словесни нападки. Интерес към стрелеца проявяваха много клубове, сред които Милан, но неговото желание беше да се върне в Атлетико Мадрид.

Друг плюс от сделката за испанците е, че през пролетта ще могат да използват Коста в Шампионска лига, стига да прескочат групата. Възпитаниците на Диего Симеоне ще играят именно с Челси, Рома и Карабах за място във фазата на директните елиминации.