Челси успя да се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Лигата, след като надви Евертън с 2:1 над своя "Стамфорд Бридж".

Първото попадение бе дело на Рюдигер в 26-ата минута, като това бе негов първи гол за тима. В 93-ата минута Вилян удвои, а секунди след неговия гол гостите вкараха почетно попадение чрез Калвърт-Люин.

Гостите са разтърсвани от жестока криза и Роналд Куман бе уволнен от мениджърския пост на тима. 

Въпреки това обаче отборът гост показа доста добри неща на терена и само в този мач. 

Антонио Конте от своя страна реши да даде шанс на резервите си и в състава имаше предимно такива.

Младоците Мусонда, Кенеди, Ампаду и Кристенсен започнаха като титуляри, а Кабайеро застана под рамката. 


Срещата започна доста мудно и през първите минути нямаше никакви положения пред двете врати.

В 13-ата минута Рюдигер опита удар от 30 метра, но топката така и не намери очертанията на вратата. 

Все пак обаче в 26-ата минута "сините" стигнаха до попадение. 

Автор на попадението бе дело именно Рюдигер, който засече на далечната греда с глава една центрирана топка от Мусонда и тя влезе във вратата. 

Десетина минути след това Батшуай получи една добра топка от Дзапакоста, но ударът му бе доста слаб и в крайна сметка стражът на гостите без проблем улови кълбото.

До почивката така и нямаше повече попадения.

Второто полувреме започна както първото - без положения пред двете врати.

В 53-ата минута "карамелите" голов шанс, след като Руни намери Кени, но последният от няколко метра не успя да намери вратата. 

Броени минути след това гостите създадоха още два страхотни голови шанса. Руни от близка дистанция не успя да надделее над Кабайеро и да вкара топката в мрежата, като аржентинецът направи груба грешка и подари топката на Ленън, който също не успя да вкара от близка дистанция. 

Добрата игра на гостите през следващите минути продължи и в 69-ата минута стражът на Челси направи две страхотни спасявания след удари на Джагиелка и Миралас. 

Малко след това Локман нацели гредата на домакините и също пропусна да вкара. 

В 93-ата минута Вилян удвои за домакините, след като насочи топката с удар по земя от малък ъгъл в далечния ъгъл на противниковата врата.

Секунди след това гостите вкараха почетен гол чрез Калвърт-Люин.

ЧЕЛСИ - ЕВЕРТЪН 2:1

1:0 Рюдигер 26
2:0 Вилян 90+3
2:1 Калвърт-Люин 90+4

ЧЕЛСИ: Кабайеро, Кейхил, Рюдигер, Дзапакоста, Кристенсен, Вилян, Дринкуотър (62 - Фабрегас), Мусонда (70 - Педро), Кенеди, Ампаду, Батшуай 

ЕВЕРТЪН: Пикфорд, Джагиелка, Бейнс, Уилямс, Кени, Ленън (74 - Локман), МакКарти (64 - Калвърт-Люин), Дейвис, Банингиме, Руни, Миралас