Челси продължава с блестящото си представяне във Висшата лига, след като постигна обрат до 3:1 срещу Нюкасъл на своя стадион "Стамфорд Бридж".

По този начин шампионите стигнаха до седми успех в последните си осем мача в първенството и се изравниха на 2-то място с Манчестър Юнайтед (по 32 точки), който по-късно тази вечер гостува на Арсенал в голямото дерби от 15-ия кръг. "Свраките" пък остават на12-та позиция с 15 т. и вече нямат победа от шест мача насам – пет загуби и едно равенство.

Гостите обаче изненадващо поведоха в Лондон чрез Дуайт Гейл, но след това "сините" се развихриха и стигнаха до успеха с два гола на Еден Азар и един на Алваро Мората. Той можеше да бъде и по-изразителен, ако не бяха и многобройните пропуски за домакините.


Антонио Конта направи четири промени, сравнение с победата с 1:0 над Суонзи през седмицата. В стартовия състав се завърнаха Сезар Аспиликуета и Еден Азар, които смениха съответно Давиде Дзапакоста и Педро, докато Виктор Моузес и Дани Дринкуотър бяха предпочетени пред Гари Кейхил и Педро. Рафаел Бенитес пък изненадващо предпочете Дуайт Гейл на върха на атаката за сметка на Хоселу.

Това решение на испанския спец се оказа отличен ход, след като още в 12-ата минута Гейл изведе "свраките" напред. Той се възползва от грешка в защитата на Челси, изпревари в последния момент Андреас Кристенсен и отблизо откри резултата – 1:0!

Този момент стресна лондончани и те се втурнаха в атака след атака, но на два пъти Алваро Мората пропусна сам срещу вратаря. При първия случай Секс Фабгрегас го изведе отлично, но вратарят предвидливо скъси ъгъла. При втория нападателят беше в засада, която не бе маркирана, Карл Дарлоу го повали в наказателното поле, но съдийската бригада отново остана безмълвна.

После Кристенсен нацели гредата, но преднината на гостите все пак не се задържа много дълго и в средата на полувремето Еден Азар възстанови равенството. Сезар Аспиликуета центрира от десния фланг, Флориан Лежюн изчисти, но точно на крака на белгийската звезда и той с удар от движение се разписа за 1:1! Челси продължи да доминира и след малко повече от половин час игра логично поведе. В 33-ата минута Виктор Моузес центрира остро и Мората с глава най-накрая се разписа, за да отбележи десетия си гол от началото на сезона във Висшата лига.

След почивката домакините продължиха с надмощието си, но правеха пропуск след пропуск. Азар на няколко пъти не успя да удвои преднината на отбора си, Мората също пропусна един път. В 70-ата минута Азар направи двойно подавани с Дани Дринкуотър, озова се чиста позиция, но не успя да засече. Впечатление през второто полувреме правеше поведението на футболистите на Нюкасъл, които незнайно защо оставяха много свободни пространства на Азар и това им създаваше големи главоболия.

180 секунди по-късно един от най-слабите на терена Мат Ричи направи дузпа. Фабрегас с брилянтен пас изведе Моузес в наказателното поле и той беше брутално посечен. Зад  бялата точка застана Азар, който с технично изпълнение напрактика сложи точка на спора – 3:1! По-късно белгиецът можеше да отбележи хеттрик, но този път Дарлоу се справи с него.

До края Челси продължи да доминира, но не стигна до ново попадение.

Челси – Нюкасъл 3:1

Голмайстори: 0:1 Гейл (12), 1:1 Азар (21), 2:1 Мората (33), 3:1 Азар (74-д)

Челси: Куртоа, Алонсо, Аспиликуета, Кристенсен (80-Кейхил), Рюдигер, Моузес, Дринкуотър, Фабрегас (79-Бакайоко), Канте, Азар (79-Вилиан), Мората
Мениджър: Антонио Конте

Нюкасъл: Дарлоу, Манкийо, Лежюн, Кларк, Мбемба, Диаме (75-Шелви), Мерино (85-Йедлин), Ричи, Перес (62-Хайдън), Мърфи, Гейл
Мениджър: Рафаел Бенитес

Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж"
Съдия: Кевин Фриенд
Жълт картон: Кларк (Нюкасъл) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/U6mBgkG0Gbc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>