Мениджърът на Челси Антонио Конте възнегодува срещу графика на шампионите във Висшата лига.


След по-малко от час лондончани са домакини на Нюкасъл в среща от 15-ия кръг и италианският спец е на мнение, че възпитаниците му са ощетени, защото имат по-малко време за възстановяване от съперниците.

"Да, случи се отново. Нюкасъл игра във вторник, ние в сряда. И сега имаме мач срещу тях с ранен час. Може да се случи един път, два пъти, но при нас е за пореден път. Не искам предимство или бонуси, искам играчите ми да могат да си почиват, както съперниците ни", заяви Конте пред официалния сайт на Челси.

"Изоставаме с 11 точки от Манчестър Сити. Ще припомня, че когато играхме срещу тях (1:0 за "гражданите" в Лондон), те имаха ден повече за почивка. Играхме с Ливърпул (1:1 на "Анфийлд"), които също почиваха ден повече от нас. И сега отново. За 14 кръга, това се случва за четвърти път и вече е трудно да вярвам, че е само съвпадение", продължи Конте.

"Ако трябва да играем на всеки два дни, съм готов, но искам същото и за останалите. Един ден по-малко за подготовка е огромна разлика, има умора, контузии. Говорих с ръководството и се надявам да успеят да помогнат. Опитвам се да защитя интересите на клуба. Искам уважение към работата ми, към феновете, играчите, към Челси. Не съм глупак. Ако някой иска да се шегува на мой гръб, не съм точният човек за това", завърши Конте.

Преди няколко месеца мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изказа същото мнение относно графика във Висшата лига.