Челси – Нюкасъл, мач от 15-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Стамфорд Бридж", начало: 14.30 часа наше време

Вероятни състави:

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Канте, Фабрегас, Алонсо, Моузес, Вилиан, Азар, Мората
Под въпрос: Бакайоко, Моузес
Контузени: Батшуай, Кенеди, Мусонда, Давис Луис
Наказани: няма
Мениджър: Антонио Конте

Нюкасъл: Дарлоу, Кларк, Лежюн, Йедлин, Мбемба, Мерино, Хайдън, Аарънс, Перес, Ричи, Хоселу
Под въпрос: няма
Контузени: Асту, Ласелс
Наказани: няма
Мениджър: Рафаел Бенитес

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Шампионите ще се опитат да продължат страхотната си серия във Висшата лига. Челси има три поредни победи на своя стадион "Стамфорд Бридж" във Висшата лига – по 1:0 над Суонзи и Манчестър Юнайтед и 4:2 над Уотфорд, и няма загуба в първенството в последните си седем мача, в които има шест успеха и едно равенство – гостуването на Ливърпул 1:1.

В последния кръг пък Нюкасъл прекъсна кризата от четири поредни поражения (по 0:1 от Бърнли и Борнемут, 1:4 от Манчестър Юнайтед и 0:3 от Уотфорд). Това стана с равенство 2:2 при визитата на Уест Бромич. От началото на сезона, "свраките" имат само една победа далеч от дома – 1:0 над Суонзи, която датира от 10 септември.

В последния мач между двата отбора в Лондон, Челси се наложи с категоричното 5:1 и е в серия от четири домакински победи на "черно-белите", като в останалите случаи не допусна и гол – два пъти по 2:0 и едно 3:0. За последно Нюкасъл спечели на "Стамфорд Бридж" през 2012 г. – 2:0. Нашата прогноза обаче е, че сега "сините" отново ще вземат своето.

Прогноза: Челси – Нюкасъл 3:1