Ювентус – Интер, мач от 37-ия кръг на Серия "А", Торино, начало: 19.00 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Данило Де Лихт, Киелини, Сандро, Куадрадо, Киеза, Рабио, Бентанкур, Дибала, Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен, Перишич, Лаутаро, Лукаку
Треньор: Антонио Конте

Прогноза на Gol.bg: 

Ювентус приема Интер тази вечер от 19.00 часа наше време в голямото дерби на Италия.

Сблъсъкът е много важен за "бианконерите", които са на прага на опасността да пропуснат участие в Шампионска лига за първи път от 10 години насам.

"Нерадзурите" влизат в срещата като новия първенец на Ботуша, който наруши 9-годишната хегемония на "Старата госпожа". "Вече поздравихме Интер за Скудетото. Не знам дали ще им правим шпалир. Каквото ни наредят. При всичко случаи е болезнено да ги посрещнем като шампиони. Знам, че Антонио Конте ще пусне най-силния си състав и ще иска да ни победи", заяви треньорът на Юве Андреа Пирло.

Маестрото едва ли ще запази поста си след края на сезона. Ювентус влиза в мача от 5-то място и неучастие в Шампионска лига вещае трусове. На първо място клубът ще изгуби гарантирани 50 милиона евро, което е сериозна сума на фона на кризата от пандемията.

Лошото за торинци е, че и да победят Интер, нищо не е в техни ръце. В последния кръг те трябва да надделеят и над Болоня и в същото време да чакат грешна стъпка на Наполи или две на Аталанта или Милан.

Пирло няма кадрови проблеми и ще може да разчита на всичките си звезди. Пауло Дибала ще започне до Кристиано Роналдо в атака, Федерико Киеза ще действа по лявото крило. Конте не може да разчита на Александър Коларов, Артуро Видал и Алексис Санчес.

Двата отбора вече играха един срещу друг през сезона на "Алианц Стейдиъм". Дербито завърши 0:0 и беше 1/2-финален реванш за Купата на Италия. Юве продължи напред след успех с 2:1 на "Джузепе Меаца".

И двата гола тогава отбеляза Роналдо. Той има общо 10 мача срещу Интер в кариерата си. 5 от тях са победи за Кристиано, 4 равенства и само 1 загуба. Португалската звезда има 4 попадения и 1 асистенция срещу миланци.

Звездата на "нерадзурите" Ромелу Лукаку пък никога не се е разписвал срещу "Старата госпожа". Той има 62 гола в 93 мача за Интер, но 5 пъти е излизал срещу "черно-белите" и още не ги е наказвал. Отделно Интер няма гол на стадиона на Юве в 7 поредни дербита във всички турнири.

Нашата прогноза е, че тази вечер ще станем свидетели на напечен сблъсък, в който няма да има победител.

Прогноза: Ювентус – Интер 1:1 

Снимка: БГНЕС