Литекс се класира на полуфинал в турнира за купата на България по футбол, след като победи с 5:3 Черно море като домакин след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двата отбора завършиха наравно 1:1 с голове през първото полувреме

Гостите от Варна бяха по-активни в началото на срещата, но на два пъти Марек Кузма пропусна добри възможности, а вратарят на Литекс отрази удар на Пируло.

В 21-та минута Даниел Георгиев извърши нарушение срещу Веселин Васев в наказателното поле на Черно море и съдията Волен Чинков отсъди дузпа за домакините. Тя беше реализирана от Методи Костов за 1:0. В 34-та минута след центриране на Георги Илиев от корнер Михаил Венков засече топката и изравни.

В 42-та минута Борислав Балджийски пропусна отлична възможност за гостите. Нападателят беше изведен от Марек Кузма сам срещу вратаря на Литекс Диян Вълков, но не успя да го преодолее.

В 50-та минута "моряците" пропуснаха нова добра възможност да поведат в резултата. Опасен удар на Даниел Георгиев беше спасен от Диян Вълков. Марко след това удар на Венков с глава премина над вратата. След това домакините се активизираха, но не успяха да да застрашат сериозно вратата на Михайлов.

В последните минути на двубоя и двата отбора търсеха победата, но така и не успяха да си отбележа гол и по регламент се стигна до продължения. В тях гол не падна, а Михаил Венков пропусна от бялата точка и Литекс се класира на полуфинал без грешка в петте си дузпи.

Литекс - Черно море 5:3 след изпълнение на дузпи, 1:1 след редовното време и продълженията

Голмайстори:
1:0 Методи Костов 22-дузпа, 1:1 Михаил Венков 34

при дузпите:
1:0 Методи Костов
1:1 Георги Илиев
2:1 Антоний Балъков
2:2 Александър Цветков
3:2 Константин Генков
3:2 Михаил Венков - пропуск
4:2 Руслан Иванов
4:3 Иван Коконов
5:3 Радослав Байдев

Литекс: Диян Вълков, Константин Генков, Иван Иванов, Петко Ганев, Александър Кирилов, Дилян Димитров, Веселин Васев (65-Антоний Балъков), Руслан Иванов, Искрен Писаров (58-Георги Какалов), Методи Костов, Атанас Курдов (72-Радослав Байдев).

Черно море: Емил Михайлов, Стефан Станчев, Пламен Николов, Михаил Венков, Даниел Георгиев, Ондрей Сукуп, Георги Илиев, Александър Цветков, Марек Кузма, Пируло (60-Иван Коконов), Борислав Балджийски (67-Николай Минков).