Нападателят Мишел Платини е върнат в първия отбор на ЦСКА по сметка и лично след нареждането на собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов.

Кариоката беше натирен от предишния треньор Павел Дочев. Когато неговият наследник Гьоре Йовановски пое тима, той не броеше Мишел за жив, но в един момент го върна в първия състав.

Това е станало, след като шефовете на червените са провели дълъг разговор с македонеца и са му обяснили, че играчът трябва да получи нов шанс за изява. Основната причина е участието на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа, а целта - Платини да бъде забелязан и най-накрая да премине в друг отбор за определена сума, пише "7 дни спорт".

В момента червените могат само да спечелят от него, защото не му плащат заплата. От УЕФА наказаха бразилеца да не получава пари в следващата година и половина заради самоволното му напускане на отбора в края на миналия сезон.

Освен за връщането на Платини, Борисов и Иванов съветвали Гьоре и за състава му. Титаните държат скъпо платените нови чужденци да играят често, за да избият средствата, дадени за тях, и ако може, също да бъдат трансферирани през зимната пауза на първенството.

С най-големи шансове да напуснат ЦСКА още след Нова година са Грегъри Нелсън и Джузепе Акуаро.