Спортният директор на ЦСКА Емил Костадинов даде любопитна информация по отношение подготовката на червените.

"Всичко с първата ни част от подготовката върви по план. Условията в Ксанти са отлични и на нашите футболисти им остава само да мислят за футбол. Аз в момента не съм в Гърция, но ще се присъединя към отбора", коментира Коща пред "Меридиан Мач".

"Тези, които в момента са с ЦСКА в Гърция, ще бъдат нашите нови футболисти. Ще вземем нов само ако имаме крайна нужда или той ни дойде много изгодно. Ако продадем Маркиньос или някой друг от основните футболисти обаче, задължително ще вземем негов заместник", добави Костадинов.

Както е известно, най-сериозен интерес към голмайстора на „армейците" проявят Металург (Донецк), Том (Томск) и Далиан Аербин. Относно бъдещето на халфа Петър Стоянов, който е на проби в ЦСКА, Костадинов каза:

"Има време да решим за него. До заминаването ни за Турция имаме три контроли, в които ще преценим дали той ще остане при нас".
 
"До седмица ще разберем къде ще играят освободените от ЦСКА футболисти. Очаквам до няколко дни да разтрогнем договора на Уилям Тиеро по взаимно съгласие, тъй като той си е намерил нов отбор", завърши Костадинов.  

Официалният сайт на ЦСКА потвърди програмата на отбора за втория подготвителен лагер преди началото на пролетния полусезон. Той ще се проведе в курортния турски град Анталия-Сиде от 2 до 16 февруари 2011 година.

Армейците ще изиграят пет контролни срещи, като три от тях ще бъдат участие в турнир срещу отборите на Амкар Перм, Войводина Нови Сад и Металург Донецк, които ще се изиграят на 6, 8 и 11 февруари.

Останалите две срещи ще бъдат на 4 февруари, когато червените ще се изправят срещу Лудогорец Разград, а на 15 февруари играчите на Милен Радуканов ще премерят сили с румънския Васлуй.