Ако се доверим на статистиката, то гостуването на ЦСКА в четвъртък на стадиона в “Овча купел” не трябва да притеснява наставника на лидера в А група Стойчо Младенов.

До сега той на 6 пъти е извеждал армейците в двубои срещу Славия, като има стопроцентов актив. И то с впечатляваща голова разлика 13:3.

Шест от головете на ЦСКА срещу Славия под ръководството на Стойчо Младенов са дело на чужденци.

Първият мач, в който Стойчо извежда като треньор червените срещу Славия, е през шампионския сезон 2002/03. Тогава неговата армия мина като на парад през стадион “Славия” и победи с 2:0.

В ответния мач, който се игра на Националния стадион “Васил Левски”, червените се наложиха с 3:1. През следващия сезон пък белите реанимираха ЦСКА след тежкия шамар в Истанбул от Галатасарай. Тогава червените победиха своя съперник с 4:2 в „Овча купел”.

През пролетта на 2007 година Младенов пое ЦСКА в много тежък за клуба момент, но въпреки това неговите възпитаници успяха да изковат минимален успех на стадион „Славия”.

Така се стигна и до последните два мача на Стойчо начело на ЦСКА срещу белите. През есента на сезон 2007/08 армейците отново се наложиха с 1:0 при визитата на столичния си съперник, а през пролетта двубоят завърши с победа с 2:0.

Все пак Екзекутора на Ливърпул трябва да има едно наум, тъй като през есента на 2004 година воденият от него Литекс допусна Славия да открадне точка от Ловеч, като двубоят завърши наравно 1:1.

И така равносметката показва, че с Младенов начело ЦСКА няма никакви проблеми в мачовете си със Славия, като е записал 6 победи в 6 срещи. Да видим обаче дали тази традиция ще продължи.